یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 16:3 ::  نويسنده : پویا

 ایزو 9000 خانواده‌ای از استانداردهای مدیریت کیفیت است که توسط سازمان جهانی استانداردسازی پشتیبانی شده و به وسیله شرکت‌های Certification Body تصدیق و اعتباردهی می‌شود. با اینکه این استاندارد در ابتدا برای سازمان‌های تولیدی تدوین شده است، اما اکنون در انواع گوناگونی از سازمان‌ها کاربرد دارد. یک محصول در ادبیات ایزو ممکن است یک شی فیزیکی، خدمات یا نرم‌افزار باشد. طبق آنچه در نسخه 2008 بیان شده است در حال حاضر حدود 31% گواهینامه‌های ISO 9001:2000 به سازمان‌هایی که در بخش خدمات فعال هستند اهدا شده است. ایزو 9000 شامل استانداردهای زیر می‌باشد

ایزو 9000:2000 – سیستم مدیریت کیفیت – واژه نامه و اصول اعطای گواهینامه:
•  این بخش به تعریف دقیق خود استاندارد و شرایط اعطای استاندارد می‌پردازد و هسته اصلی استانداردهای خانواده ایزو 9000 محسوب می‌گردد. این سند راهنما به منظور اعطای گواهینامه به کار نمی‌رود ولی مرجعی مهم برای درک واژگان و اصطلاحاتی است که در حیطه مدیریت کیفیت کاربرد دارند. آخرین ویرایش این استاندارد در سال 2008 منتشر شده است.
ایزو 9001:2000 – سیستم مدیریت کیفیت -  الزامات:
• این استاندارد در کلیه سازمان‌هایی که به طراحی، توسعه، تولید و مونتاژ هر نوع محصول یا ارایه هر نوع خدمات اشتغال دارند قابل استفاده است. این استاندارد تعدادی از الزامات را بیان می‌کند که سازمان جهت تامین رضایت مشتری از طریق ارایه مستمر محصولات با کیفیت، به برآورده ساختن آنها نیازمند است.
ایزو 9004:2000 – سیستم مدیریت کیفیت – راهنمای بهبود مستمر عملکرد:
• این بخش به بهبود مستمر در سیستم می پردازد و توصیه‌هایی برای بهبود مستمر و بالابردن شفافیت کار سیستم و همچنین به بلوغ رساندن سیستم ارایه می‌دهد.
• در خانواده استانداردهای ایزو 9000 تعداد زیادی استاندارد دیگر هم وجود دارد که بسیاری از آنها حتی عنوان ISO 900x را نیز ندارند. به عنوان نمونه اکثر استانداردهایی که در سری استانداردهای 10000 قرار می‌گیرند به عنوان بخشی از خانواده استاندارد ایزو 9000 در نظر گرفته می‌شود.
خانواده استانداردهای ایزو 9000 بر مبنای 8 اصل بنا شده‌اند که می‌توانند جهت بهبود عملکرد و دستیابی به موفقیت به کار گرفته شود.  
این هشت اصل عبارتند از : 
1. تمرکز بر روی مشتری:
سازمان‌ها متکی به مشتریان هستند، بنابراین:
باید نیازهای مشتری را درک کنند.
باید الزامات مشتری را برآورده سازند.
باید از توقعات مشتری پیشی بگیرند.
2. فراهم نمودن رهبری:
سازمان‌ها متکی بر رهبران هستند، بنابراین:
رهبران باید یک هدفی یگانه در سازمان ایجاد کنند و مسیری که سازمان باید بپیماید را مشخص می‌کنند.
رهبران باید محیطی ایجاد کنند که افراد را برای دستیابی به اهداف سازمان، تشویق کند.
3. درگیر کردن افراد:
سازمان‌ها متکی به افراد هستند، بنابراین:
سازمان‌ها باید درگیر شدن افراد با اهداف را در تمام سطوح تشویق کنند.
سازمان‌ها باید به افراد در استفاده و توسعه از توانایی‌های خود یاری برسانند.
4. استفاده از رویکرد فرآیندگرا:
سازمان‌ها با استفاده از رویکرد فرآیندگرا کاراتر و بهره‌ورتر خواهند بود. بنابراین:
سازمان‌ها باید از رویکردی فرآیندگرا برای مدیریت فعالیت‌ها و منابع مرتبط با آنها استفاده کنند. 
5. اتخاذ یک رویکرد سیستمی:
سازمان‌ها با استفاده از رویکرد سیستمی کاراتر و بهره‌ورتر خواهند بود. بنابراین:
سازمان‌ها باید فرآیندهای دارای اثر متقابل تعریف نموده و با آنها مانند یک سیستم برخورد کنند.
سازمان‌ها باید از یک رویکرد سیستمی برای مدیریت فرآیندهای دارای اثر متقابل استفاده کنند.
6. تشویق بهبود مستمر:
سازمان‌ها زمانی که به صورت مستمر در جهت بهبود تلاش می‌کنند، کاراتر و بهره‌ورتر خواهند بود. بنابراین:
سازمان‌ها باید تعهد پایداری در جهت بهبود مستمر عملکرد کلی خود داشته باشند.
7. تشخیص حقایق قبل از تصمیم‌گیری:
سازمان‌ها زمانی که تصمیمات خود را براساس حقایق اتخاذ می‌کنند، عملکرد بهتری دارند. بنابراین:
سازمان‌ها باید تصمیمات خود را بر اساس تحلیل اطلاعات و داده‌های واقعی اتخاذ کنند.
8. با تامین‌کنندگان خود کار کنید:
سازمان‌ها برای ارزش‌افرینی به تامین‌کنندگان خود متکی هستند. بنابراین:
سازمان‌ها باید رابطه متقابل و سودمندی با تامین‌کنندگان خود داشته باشند. 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 16:2 ::  نويسنده : پویا

 اگر دل بخواهد هزار راه پیدا می شود واگر نخواهد هزار عذر و بهانه می تراشد (مثل برنئو)

“مراحل استقرار ایزو در سازمانها”
1-قدم اول:
توجیه مدیریت ارشد سازمان نسبت به مزایا و مراحل کار و همچنین نقش مدیریت ارشد در مراحل مختلف استقرار تا اخذ نتیجه :
از آنجائیکه در ویرایش 2000 استاندارد ایزو 9000 نقش مدیریت و بویژه مدیریت منابع از الزامات اصلی می باشد، بنابراین مرحله توجیه مدیریت و کسب اعتقاد و همراهی وی و پشتیبانی مستمر او از اهم فعالیتهای آغازین می باشد. در صورت کمرنگ شدن تعهد و پشتیبانی مدیریت، استقرار ایزو اثر بخش نخواهد بود. برای اطمینان از اجرای اثر بخش سیستم کیفیت، مدیریت یک نفر از مدیران اجرایی را به عنوان نماینده مدیریت معرفی می نماید. این فرد زیر نظر مدیریت فعالیت داشته و وظیفه نظارت بر اجرای نظام مدیریت کیفیت را بعهده دارد.
2-قدم دوم:
برنامه ریزی منابع مورد نیاز برای استقرار سیستم مدیریت کیفیت:
توصیه می شود یک روش اجرایی برای استقرار سیستم تعریف و نقش تمامی افراد درگیر در پروژه مشخص شود و افرادی که بعنوان کمیته های راهبری، اجرایی، مستند سازی، ممیزی داخلی در مراحل استقرار خواهند داشت و نقش سایر واحد ها از قیل واحد های اداری و مالی در برقرار تسهیلات از جمله تامین امکانات اداری، چاپ، تکثیر و تامین نیروی انسانی مورد نیاز مشخص گردد. 
3-قدم سوم:
برگزاری آموزش های عمومی و   تخصصی:
این آموزش ها شامل برگزاری سمینارهای عمومی مدیریت کیفیت،کلاس های آشنایی با الزامات و نیازمندیهای استاندارد، مستند سازی و ممیزی خواهد بود.
4-قدم چهارم:
شناسایی فرآیند ها و اهداف و تدوین مستندات مربوطه:
این مستندات می تواند شامل نمودار های فرآیند ها، نظامنامه ، روش های اجرایی، دستورالعمل های کاری و هر گونه فرم های مورد نیاز نظام کیفیت باشد.
5-قدم پنجم:
اجرای مستندات و برنامه های رسیدن به اهداف:
از آنجاییکه اجرای برنامه های رسیدن به اهداف تعریف شده توسط مدیریت در تمامی واحد ها لازم الاجراء می باشد، لذا این قدم می بایست با نظارت مدیریت ارشد سازمان یا نماینده مدیریت انجام و منابع مورد نیاز تخصیص داده شود.
6-قدم ششم:
ممیزی داخلی و اندازه گیری فرآیند ها:
اندازه گیری فرآیند ها از طرق مختلف انجام   می شود. یکی از راه های ارایه شده در   استاندارد   انجام ممیزی داخلی است. ممیزین   داخلی از درون سازمان هستند که مسیولیت   کنترل و نظارت   بر اجرای برنامه های به اهداف را مطابق روش   اجرایی ممیزی داخلی بر عهده   خواهند داشت. در صورتیکه گزارش ممیزین   داخلی نشان دهنده   عدم   اجرای برنامه ها و مستندات باشد، در این صورت مدیریت باید نسبت به رفع موانع اقدام نموده و با برگزاری جلسات با مدیران واحد ها نسبت به توصیه اقدامات اصلاحی و اعلام حمایت و پشتیبانی خود اقدام نماید. در صورتیکه گزارش ممیزین داخلی مواردی را در خصوص عدم انطباق نشان ندهد در این صورت سازمان برای ممیزی خارجی( قدم بعدی) آماده می باشد. 
7- قدم هفتم:
انجام ممیزی خارجی:
این مرحله ، آخرین مرحله استقرار نظام مدیریت کیفیت است. در این مرحله ممیزین شرکت گواهی کننده پس از آمادگی اولیه نسبت به حضور در محل سازمان متقاضی اقدام نوده و نسبت به مییزی نظام مدیریت مطابق با استاندارد درخواستی اقدام می نمایند. در صورتیکه برنامه های لازم مطابق استاندارد تدوین، اجراء و اثبات شود در این صورت سازمان برای اخذ گواهی توصیه شده و گواهینامه خود را دریافت خواهد کرد و در غیر این صورت می بایست در زمان مقرر نسبت به اصلاح خود اقدام نماید. گواهینامه صادر شده سه سال اعتبار داشته و در طول این مدت سالی یک یا دوبار به منظور اطمینان از تداوم رعایت الزامات استاندارد نسبت به ممیزی های مراقبتی اقدام خواهد شد . 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088



یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 16:1 ::  نويسنده : پویا

 در عصری که مدیران با چالش های جدیدی چون پایین بودن عمرتکنولوژی ها،تغییرات ویران ساز ،فرصت های زود گذر،عدم قطعیتوبی نظمی مواجه اند.داشتن رویکردی استراتژیک می تواند آنها ر ا در تمرکز بر افق  های دور دست ، شناسایی فرصت ها ومزیت های رقابتی وانسجام سازمانی یاری کند.

مدیریت استراتژک هنر وعلم تدوین واجرا وارزیابی تصمیمات بین وظیفه ای است که سازمان را برای رسیدن به اهدافش توانا میسازد.

به نظر گالووی (Galloway) مدیریت استراتژیک فواید متعددی به شرح زیر برای سازمان دارد:
  • مدیریت بر اساس پیش‌بینی از قبل، به جای مدیریت واکنشی
  • اهداف مشخص و حس داشتن فلسفه وجودی
  • ایجاد اطمینان بلندمدت از توسعه مبنای تکنولوژیکی، متناسب با جهت گیری آینده سازمان.
  • کمک به ارتباطات از طریق تاکید بر انواع اطلاعات و منابع اطلاعاتی مورد نیاز
  • سازوکاری برای ارتقای سطح بخش‌ها، ورای فشار‌های بودجه ای و موانع سازمانی، بنحوی که اثر‌بخشی بلندمدت سازمان را بتوان محور تاکید قرار داد.
  • چارچوب منطقی برای تخصیص منابع و سیستمی منظم برای تخصیص مجدد منابع از برنامه‌‌‌های جاری به برنامه‌‌های جدید
  • مبنایی معتبر برای اتخاذ تصمیم‌های بلند مدت و ارزیابی عملکرد
  • فرصتی برای مداخله کارکنان متخصص در تعیین جهت‌گیری علمی بلند مدت
  • چارچوب کلان سازمانی برای تصمیم‌گیری که باعث می‌شود از تصمیمات لحظ‌های نسبت به موضوعات با نتایج بلند مدت اجتناب شود. 
  • اجرای استراتژی‌ها ایجاب می‌کند که سازمان هدف‌های سالانه را در نظر بگرید، سیاست‌ها را تعیین کند، در کارکنان انگیزه ایجاد نماید و منابع را به گونه‌ای تخصیص دهد که استراتژی‌های تدوین شده به اجرا درآید. اجرای استراتژی‌ها مستلزم توسعه فرهنگی است که استراتژی‌ها را تقویت نماید، یک ساختار اثربخش سازمانی شالوده‌ریزی کند، تلاش‌های بازاریابی را هدایت نماید، بودجه‌بندی کند، سیستم‌های اطلاعاتی به وجود آورد و از آن‌ها استفاده نماید و سرانجام با توجه به عملکرد سازمان خدمات کارکنان را جبران نماید (بین عملکرد و جبران خدمات کارکنان رابطه‌ای معقول برقرار کند.)
    اغلب، اجرای استراتژی‌ها را مرحله عملی مدیریت استراتژیک می‌نامند. مقصود از اجرای استراتژی‌ها این است که کارکنان و مدیران بسیج شوند و استراتژی‌های تدوین شده را به مرحله عمل درآورند. اغلب، چنین تصور می‌شود که در مدیریت استراتژیک مرحله اجرایی مشکل‌ترین مرحله است و ایجاب می‌کند که افراد خود را متعهد به سازمان نمایند، از خود گذشتگی کنند و نوعی خود کنترلی اعمال نمایند. موفقیت مرحله اجرایی استراتژی‌ها به این امر بستگی دارد که مدیران بتوانند در کارکنان ایجاد انگیزه نمایند، و این نوعی هنر (و نه یک علم) است. اگر استراتژی‌ها تدوین شوند ولی هیچ‌گاه به اجرا درنیایند، نوع اقدام چیزی جز عمل بیهوده نخواهد بود.
    برای اینکه مرحله اجرای استراتژی‌ها به شیوه‌ای موفقیت‌آمیز انجام شود، مدیران باید از نظر ایجاد ارتباطات فردی از مهارت‌های بالایی برخوردار باشند. فعالیت‌هایی که در زمینه اجرای استراتژی‌ها انجام می شود بر همه کارکنان و مدیران یک سازمان اثر خواهد گذشت. هر یک از بخش‌ها و واحدهای سازمانی باید در صدد برآید که به چنین پرسش‌هایی پاسخ دهد: «برای این که در اجرای استراتژی‌های سازمانی ما نقش خود را به خوبی ایفا کنیم، چه باید بکنیم» و «چگونه می‌توانیم این کار را به بهترین شکل ممکن انجام دهیم؟» جنبه اصلی مرحله اجرای استراتژی‌ این است که مدیران و کارکنان ترغیب و تشویق شوند در سازمان با شیفتگی و افتخار و در نهایت ازخود گذشتگی کار کنند و در راه دستیابی به هدف‌های تعیین شده از هیچ کوششی فروگذار نکنند. 

    شرکت بهسان مدیریت پرشین 
    آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
    تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 16:0 ::  نويسنده : پویا

 بن بست وجود ندارد،باید راه خروج از مشکلات را یافت.

سازمان ها تحت تاثیر عوامل داخلی وخارجی در بسیاری از مواقع یه علت مشغله های کاری وروزمرگی با غافل شدن از عوامل مهم در اثربخشی وکارایی فرایندهایشان توان رقابتی خود را ازدست داده وبه تدریج به سوی نابودی پیش می روند.
فرایند عارضه یابی مجموعه اقداماتی است که در ان سازمان به بررسی وضع خود نموده ونقاط ضعف وعوارض موجوددر سازمان را شناسایی می نمایند.

 

 

 

در عارضه یابی،باتشکیل تیم های CFT اقدام به شناسایی مشکلات بالقوه وبالفعل وبیان این مشکلات وشواهد مربوط به انها می نمایند،در گام بعدی این مشکلات ریشه یابی شده وبامشارکت سازمان طرح ها وبرنامه هایی برای رفع انها اندیشیده میشود. 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 15:59 ::  نويسنده : پویا

 ستاندارد جدید زیست محیط نمای درونی ساختمانها  

سازمان ایزو استاندارد جدیدی را برای زیست محیط نمای درونی ساختمان ها منتشر کرده است که به طراحان، سازندگان و قانونگذاران به منظور حصول اطمینان از اینکه هنر در خدمت سلامتی، ایمنی برای کارایی بیشتر ساکنین و کاربران این ساختمان ها قرار می گیرد، کمک می نماید.

آسودگی نمای درونی بیش از نور پردازی محیط زیست برای اجرای یک فعالیت نقش بازی می کند. این استاندارد جدید چارچوبی را برای ملاحظه عوامل گوناگون که در کیفیت زیست محیط درونی یک ساختمان تاثیر گذار است تامین می نماید.

ایزو 16817:2012، طراحی زیست محیط ساختمان - زیست محیط درونی - فرایند طراحی برای زیست محیط درونی نام دارد که به گروه طراحی از طریق ارایه فرایندی به منظور حصول اطمینان از اینکه نیازمندی های آسودگی دیداری، تاثیرات فیزولوژی نور و عملکرد انرژی و پایداری ساختمان رعایت می شوند کمک می کند.

این مطلب ترجمه بخشی از آخرین خبر سازمان ایزو است. متن کامل خبر را در اینجا مطالعه نمایید.
منبع: مشاور مدیریت 
 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088



یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 15:59 ::  نويسنده : پویا

 توجه به اصل "مشارکت کارکنان" به عنوان یکی از هشت اصل مدیریت کیفیت مبتنی بر سری استاندارد های ISO 9001 وهمراه نمودن کارکنان سازمان در بسیج اندیشه ها ،ترغیب به نوآوری وخلاقیت در سازمان ودخالت دادن افکارو پیشنهادهای آنان،مستلزم ایجاد یک رویکرد سیستماتیک میباشد. بااستقرار وممیزی " سیستم پیشنهاد ها" بر اساس آیین نامه یا الگوهای معین میتواند هدف فوق را محقق کند. ایزو 


شرکت بهسان مدیریت پرشین 

آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3

تلفن :  4-22650151  و 22010088

 

www.behsaniso.com



یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 15:57 ::  نويسنده : پویا

 HACCP  دیدگاه علمی برای شناسایی مخاطرات مواد غذایی ،حذف یا کنترل آنها به منظ.ور اطمینان از ایمنی مواد غذایی تولید شده برای مشتری است. اصول HACCP به صورت بین المللی تعین شده و بر فرایند ها و مراحل تولید محصولات و شرایط بحرانی در ایمنی مواد غذایی تا کید دارد. ایزو 


شرکت بهسان مدیریت پرشین 

آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3

تلفن :  4-22650151  و 22010088

 

www.behsaniso.com



یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 15:56 ::  نويسنده : پویا

 حرکت به سوی سرامدی تنها راه بقا سازمانها درجهان پر تلاطم امروز است.سازمانها باید به طور مداوم عملکرد خود را مورد سنجش قرار دهند. یکی از بهترین راهها در این زمینه استفاده ازمدل EFQM می باشد که به وسیله چهارده مدیر برگزیده ومشهور کمپانی های بزرگ اروپایی در سال 1988 به تقلید از جایزه مالکوم بالدریج (جایزه ملی کیفیت امریکا)طرح ریزی شد در ارزیابی عمل امده در سال 2003 حدود 70% شرکت های اروپایی از این مدل برای ارزیابی خود استفاده میکردند. مدل EFQM سازمان را در 9حوزه مورد ارزیابی قرار داده که5حوزه ان،توانمند ساز می باشد واین حوزه ها ،بیان کننده نوع فعالیت های سازمان وچگونگی انجام ان می باشد وچهار حوزه باقیمانده رانتایج تشکیل میدهد که مشخص کننده خواسته هایی می باشد که سازمان با اجرای توانمند سازها به آنها دست میابد. سازمان ها با استفاده از مدل EFQM به نتایج زیر میرسند:

• شناسایی نقاط قوت سازمانها
• شناسایی حوزه های بهبود
• شناسایی پروژه های که سازمان را به سوی تعالی رهنمون می شود. ایزو  


شرکت بهسان مدیریت پرشین 

آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3

تلفن :  4-22650151  و 22010088

 

www.behsaniso.com



یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 15:54 ::  نويسنده : پویا

 (ISO) چیست؟

(ISO) که مقر آن در ژنو می باشد, یک سازمان غیر دولتی بین المللی است که در 24 فوریه سال 1947 تاسیس یافت. این سازمان متشکل از موسسه های ملی استاندارد کردن 130 کشور بزرگ و کوچک, صنعتی و در حال توسعه از کلیه مناطق دنیا می باشد. وظیفه اصلی (ISO) توسعه استاندارد کردن و فعالیت های مرتبط در جهان با نگرشی تسهیل کننده نسبت به تبادلات بین المللی کالاها و خدمات, بهبود همکاری در محدوده علمی, فنی, اطلاعاتی و فعالیت های اقتصادی و حمایت از تولید کننده و مصرف کننده می باشد. سازمان بین المللی استاندارد (ISO) تدوین استانداردهای فنی و اختیاری را بر عهده دارد. این استانداردها تقریباً شامل کلیه موارد مربوط به تکنولوژی می گردد و نیز کمک به ساخت و عرضه کالاها و خدمات موثرتر, ایمن تر و بهداشتی تر می نماید. استانداردهای (ISO) تجارت و بازرگانی بین کشورها را آسان تر و صحیح تر می کند و به طور کلی از مصرف کنندگان کالاها و خدمات حمایت کرده و زندگی آنها را سهل تر می نماید. به عبارت دیگر اقدامات (ISO) که منتج به موافقت نامه های بین المللی گشته, نهایتا به صورت استانداردهای بین المللی چاپ می شود.
سازمان بین المللی استاندارد (ISO) از اعضای خود تشکیل شده است و سازمان های عضو (اعضای اصلی یا Member baby) نمایندگان مراجع استاندارد کردن در کشورهای متبوع خود می باشند, بنابراین فقط یک سازمان می تواند به عنوان نماینده از هر کشور عضویت یابد.
از اعضای دیگر سازمان بین المللی استاندارد (ISO) عضو مکاتبه ای (Correspondent Member) می باشد که معمولا سازمانی از یک کشور است که تا به حال فعالیتی در ارتباط با استاندارد کردن و تدوین استاندارد نداشته است. این سازمان صرفاً در مواردی که ذی نفع است اطلاعاتی کسب می نماید و در فعالیت های فنی مشارکتی ندارد.
عضو دیگر (ISO) عضو مشترک (Subscriber Member) است که کشورهایی که دارای اقتصادی خرد می باشند می توانند این عضویت را داشته باشند.
سازمان بین المللی استاندارد تا پایان ژانویه 2001 دارای 138 عضو شامل 91 عضو اصلی, 36 عضو مکاتبه ای و 11 عضو مشترک بوده است. موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران از جمله اعضای اصلی آن بوده و در تدوین استانداردهای بین المللی مشارکت دارد.
- کلمه (ISO) از چه مشتق شده است؟
تصور می شود که کلمه (ISO) مخفف International Organization for  Standardization است, در حالی که مخفف عبارت فوق می بایست به صورت (IOS) باشد. (ISO) در اصل از کلمه یونانی (isos) مشتق شده و به معنی (برابر) و ریشه پیشوند (iso) در انگلیسی است.
از ((برابر)) تا ((استاندارد)) علت انتخاب کلمه (ISO)به عنوان نام یک سازمان بین المللی به سهولت دانسته می شود. سازمان بین المللی استاندارد, در صورت توجه به زبان کشورهای عضو, در انگلیسی به صورت (IOS) و در فرانسه به صورت (OIN) در می آید ولی به طور کلی بدون در نظر گرفتن زبان کشور خاص, نام سازمان بین المللی استاندارد به صورت (ISO) خلاصه می شود.
- چرا نیاز به استانداردهای بین المللی است و تدوین استانداردهای بین المللی چگونه انجام می گیرد؟
به طور کلی استانداردها توافق نامه های مستند شده, متضمن ویژگی ها, مشخصات فنی یا سایر ضوابط دقیق جهت استفاده به عنوان قوانین, راهنما یا شرح مشخصات به منظور حصول اطمینان از مناسبت مواد, کالاها, فرآیندها و خدمات با اهداف مورد نظر می باشد وجود استانداردهای ناهماهنگ برای تکنولوژی های مشابه در کشورها و مناطق مختلف منجر به ایجاد (موانع فنی فراراه تجارت) می گردد.
صنایع صادرات گرا نیاز به قبول کردن استانداردهای بین المللی, به منظور منطقی کردن فرآیند تجارت بین المللی را حس کرده اند و این امر از دلایل اصلی تاسیس (ISO) بشمار می رود.
صنایع مختلف در دنیا نیاز به استاندارد خاص را به موسسه استاندارد ملی کشور متبوع اعلام می نمایند و تدوین استانداردها می تواند از اعضای اصلی به سازمان بین المللی استاندارد انعکاس یابد. استانداردهای بین المللی برای بسیاری از تکنولوژی ها مانند ارتباطات, فرآیندهای اطلاعاتی, نساجی, بسته بندی, توزیع, تولید و مصرف انرژی, ساخت کشتی, بانکداری و خدمات اقتصادی تهیه می شوند و دلایل عمده تهیه آنها عبارتند از :
  • پیشرفت جهانی در آزاد سازی تجارت
  • تداخل بخش های مختلف صنایع
  • سیستم های ارتباطات جهانی
  • نیاز کشورهای در حال توسعه
  • رشد و شکوفایی تکنولوژی
کار فنی (ISO) کاملا غیر متمرکز و در چارچوب تشکیلات 2850 کمیته فنی, زیر کمیته و گروههای کاری انجام می گیرد. در این کمیته ها نمایندگان متخصصین صنعت, موسسه های تحقیقاتی, صاحب نظران دولتی, سازمان های مصرف کننده و سازمان های بین المللی از کلیه نقاط دنیا به عنوان شرکای واحد حل مشکلات جهانی استاندارد کردن گرد هم می آیند. به طوری که در اجلاسیه های (ISO) در هر سال حدود 30000 متخصص شرکت می نمایند.
کمیته های فنی (ISO) متشکل از اعضای فعال (P-member) و اعضای ناظر (O-member) می باشد که وظیفه دارند تدوین استانداردهایی را که ضروری به نظر می رسد, بررسی و مطرح نمایند. پس از موافقت اعضا با موضوع پیشنهادی, مدارک علمی و فنی مربوط (Draft Committee) تهیه و بین اعضا توزیع می گردد که پس از انجام اصلاحات لازم به صورت پیش نویس نهایی استاندارهای بین المللی ( Draft International Standard) در می آیند. پیش نویس های مذکور مجدداً برای اعضا فرستاده می شوند تا پس از انجام آخرین اصلاحات بعمل آمده و تصویب نهایی به صورت استانداردهای بین المللی ایزو به چاپ رسد.
به طور کلی دامنه کار (ISO) به یک شاخه اختصاصی محدود نمی شود و شامل کلیه موضوعات و رشته های فنی به غیر از مهندس الکتریکی و الکترونیکی که از مسولیت های کمیته (IEC  International Electrical Commission) است, می گردد.
تاکنون حدود 12000 استاندارد بین المللی به زبان های انگلیسی و فرانسه تهیه گردیده است که فهرست کلیه استانداردها در کاتالوگ (ISO) موجود می باشد.
- تضمین کیفیت و استانداردهای سری ایزو 9000
از دیدگاه عمومی و بر پایه اصول علمی, (تضمین کیفیت) شواهدی را فراهم می آورد تا بر اساس آنها کلیه اشخاص ذیربط (از جمله مدیران, کارکنان و مشتریان) اعتماد داشته باشند که تمامی فعالیت های مرتبط به کیفیت به طور موثر و کارا به اجرا در می آید.
در استانداردهای سری ایزو 9000 به ممیزی سیستم کیفیت تاکید شده است, به وطوری که انجام توام با هدف و برنامه آن ابزاری موثر برای تضمین کیفیت در هر سازمان طالب کیفیت, استمرار کیفیت و بهبود مستمر محسوب می شود.
استانداردهای سری ایزو 9000 در واقع تعیین کننده, ویژگی ها و یا مشخصات فنی برای محصول نیستند بلکه استانداردهایی می باشند که بر فرآیند و عملکرد تمامی فعالیت هایی که بر کیفیت محصول یا خدمت نهایی تاثیر گذار است, توجه دارد و به همین دلیل برای هر صنعتی دارای کاربرد است.
استانداردهای سری ایزو 9000 استانداردهایی مدیریتی بوده و به این نکته تاکید دارد که کیفیت باید در فرآیند تولید و در تمامی بخش های یک سازمان (کارخانه یا شرکت) از جمله بخش طراحی, بخش تدارکات, بخش تولید, بخش کنترل کیفیت, بخش آموزش و غیره بوجود آید.
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088



یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 15:53 ::  نويسنده : پویا

 استاندارد مطمئن ترین مسیر برای نیل به توسعه پایدار است.

سیاست حفظ کیفیت یک بیانیه رسمی از جانب مدیریت است که به صورت غیر قابل تفکیکی به برنامه‌ها و طرح های بازرگانی و تولیدی موسسات و همچنین نیازهای مشتریان گره خورده است و این سیاست ها باید در تمام لایه‌ها و بخش ها و همچنین کارکنان یک سازمان رعایت و تعهد گردند و برای این منظور هر یک از کارکنان احتیاج به اهداف قابل اندازه گیری برای کارشان دارند.
تصمیمات مربوط به مدیریت کیفیت بر پایه اطلاعات و داده‌ها و همچنین سیستم , که شامل حسابرسی معمول برای ارزیابی انطباق و کارایی است , بنا شده .
سوابق و داده‌ها می بایست نشاندهنده چگونه و چطور تولید شدن مواد خام و محصولات باشند تا از طریق ردیابی منابع به مشکلات پی برده شود .
شمابه یک ملاک روند , برای کنترل کیفیت اسناد شرکت خود دارید . هرکسی می بایست به این اطلاعات دسترسی داشته و چگونگی استفاده از آنها به صورت به روز , را بداند .
برای ابقای سیستم مدیریت کیفیت و تولید محصولات مرتبط به هم , شما احتیاج به فراهم کردن زیر ساخت , منابع , اطلاعات , امکانات و تجهیزات , ابزارهای بررسی و کنترل و همچنین شرایط محیطی دارید .
شما احتیاج به استخراج تمام عناصر حیاتی روندهای تولیدی خود دارید که این کار از طریق کنترل و نمایش بررسی ها و اطمینان حاصل کردن از تکمیل کننده بودن اهداف کیفیت تولید , دارید . اگر شما وسایل بررسی را به صورتی کارا طراحی کرده باشید , می‌توانید مطمئن باشید که اهداف تعیین شده بلند مدت قابل دسترس می‌شوند و این اهداف به صورت اهداف فردی در نمی‌آیند .
برای هر کدام از محصولاتی که شرکت تولید می‌کند شما نیاز به انتشار اهداف کیفی جدید دارید تا طرح روند , اسناد و نتایج بررسی ها را به عنوان ابزاری برای بهبود و رشداستفاده کنید .
شما احتیاج به تعیین نقاط حساسی که هر کدام از روندها دارا می‌باشند دارید تا از طریق کنترل و بررسی این نقاط اطمینان حاصل کنید که همه چیز تحت میزانهایی که شما تعیین کرده اید , پیش می‌رود.
شما احتیاج به شرایط واضحی از فروش محصول دارید .
شما نیاز به تصمیم گیری درباره الزامات مشتریان و طراحی سیستمی برای برقراری ارتباط مشتریان با اطلاعات محصولات , پرس و جو , قرارداد , بازخورد و شکایت دارید .
زمان توسعه محصول جدید , شما احتیاج به برنامه ریزی مراحل بهبود جدید برای توسعه محصول و همچنین آزمایش این مراحل دارید .
شما احتیاج به تجدید نظر در کاربردها و روندهای معمول در غالب حسابرسی داخلی و نشست ها دارید تا تصمیم بگیرید که آیا مدیریت کیفیت کارا می‌باشد و این سیستم ما را به کدام جهت می‌برد ( با توجه به مشکلات پیشین و بلفعل ) . برای این منظور اطلاعات فعالیت ها را نگهداری کرده و نقاط قوت و ضعف آنها را مورد بررسی قرار می دهید .
با توجه به مشکلات پنهانی و بلفعل ( مشتریان , فراهم کنندگان مواد اولیه و مشکلات داخلی )شما نیاز به روندهای ثبت شده‌ای دارید که اطمینان حاصل کنید که هیچ کسی محصولات بد شما را استفاده نمی‌کند و تصمیم بگیرید که با این محصولات بعضا" معیوب چه کنید و این کار تنها با توجه به ریشه‌های به وجود آورندهٔ تولید این محصولات بد و همچنین تهیه گزارش و نگهداری آن برای تکرار نکردن دوباره این ایراد تعبیه می‌شوند , قابل انجام است . ایزو
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 15:51 ::  نويسنده : پویا

 مقدمه

برای آشنایی هرچه بیشتر الزامات ایزو 9001 و مزایای آن در سازمان مورد نظر مقاله زیر درقالب پوینت را که توسط کارشناس شرکت بهسان آقای مهندس امیر دهقان تهیه و تدوین گردیده مطالعه فرمائید
پیاده سازی نامناسب استاندارد ایزو 9001 در سازمان ها یکی از آسیب هایی است که منتقدین اجرای این استاندارد بین المللی در ایران و کشورهای مشابه از آن همواره یاد کرده اند. فرآیند پیاده سازی استاندارد ایزو 9001 و دریافت  گواهینامه این استاندارد در هر سازمان معمولا با استفاده از یک رویه مشخص که عمدتا سه طرف در آن درگیر هستند انجام می پذیرد. سازمان خواهان گواهینامه، شخص حقیقی یا حقوقی که به عنوان مشاور فعالیت می نماید و سازمان گواهی دهنده سه طرف ذینفع در فرآیند پیاده سازی استاندارد ایزو 9001 و دریافت گواهینامه این استاندارد هستند و فرآیند پیاده سازی این استاندارد معمولا در چند مرحله مشخص نظیر مستندسازی، اجرای مستندات طراحی شده، ممیزی داخلی و پیش ممیزی سازمان گواهی دهنده، رفع عدم انطباق های ممیزی، ممیزی نهایی و صدور گواهینامه قابل برنامه ریزی و اجرا است. استاندارد ایزو 9001 هدف از پیاده سازی این استاندارد را دو زمینه بیان می دارد:
الف- نمایش توانایی سازمان در فراهم آوردن مداوم محصولی که الزامات مشتری و الزامات قانونی متتضی را برآورده می سازد.
ب – افزایش رضایت مشتری از طریق کاربری موثر سیستم مدیریت کیفیت، از جمله فرآیندهایی که به بهبود مستمر سیستم و اطمینان از تطابق با الزامات مشتری و الزامات قانونی مقتضی می پردازد.
همچنین استاندارد ایزو 9001 تاکید می نماید که الزامات معین شده در این استاندارد بین المللی برای یک سیستم مدیریت کیفیت، مکمل الزامات مرتبط با محصول می باشند.
ولی در برخی از سازمان هایی که دریافت کننده گواهینامه این استاندارد بوده اند، این اهداف یا فراموش شده است و یا اینکه به سختی قابل دستیابی است. آسیبی که از این بابت گریبانگیر ذینفعان پیاده سازی این استاندارد شده است هدف اصلی این نوشته است و تلاش خواهد شد تا از زوایای گوناگون آسیب شناسی این رویداد گسترده در سطح کشور مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
همان گونه که بیان شد سه سازمان در فرآیند پیاده سازی استاندارد ایزو 9001 و دریافت گواهی نامه آن درگیر هستند که برای راحتی ادامه مطالعه این نوشتار نامگذاری مختصری برای آنها در نظر گرفته شده است و از این پس سازمان خواهان گواهینامه استاندارد ایزو 9001، سازمان نامیده خواهد شد و به شخص حقیقی یا حقوقی که به عنوان مشاور، سازمان را همراهی می نماید، مشاور گفته می شود و نیز از شرکتی که گواهی نامه استاندارد ایزو 9001 را به سازمان اهداء می نماید به عنوان گواهی دهنده یاد خواهد شد.
1- آسیب شناسی فرآیند پیاده سازی استاندارد
در بهترین حالت بعد از گذشت 3 ماه تا 6 ماه از زمانی که مشاور فعالیت خود را در سازمان شروع می کند، گواهینامه استاندارد ایزو 9001 صادر خواهد شد. طی این مدت و قبل از آن که گواهی دهنده وارد سازمان شود رویدادهای گوناگونی به وقوع می پیوندد. برخی از مهمترین این رویدادهای به شرح زیر فهرست گردیده اند، لیکن به آنها محدود نمی گردد:
 انتخاب مشاور و انعقاد قرارداد با وی (این یک مورد اختیاری است)،
 کسب آشنایی مشاور با وضعیت موجود سازمان،
 ارایه آموزش های اولیه به کارکنان تاثیر گذار سازمان،
 مستندسازی فرآیندها،
 تدوین نظامنامه و سایر مستندات مورد نیاز سیستم مدیریت کیفیت،
 بازنگری، تایید و تصویب مستندات،
 فهرست برداری، توزیع مستندات و درخواست اجرای آنها در سطوح مختلف سازمان،
 نظارت بر اجرای مستندات،
 ارایه آموزش های تکمیلی نظیر ممیزی داخلی،
 برنامه ریزی و انجام ممیزی های داخلی،
 رفع مغایرت های حاصل از ممیزی های داخلی،
 انتخاب شرکت گواهی دهنده و عقد قرارداد با وی،
با ورود شرکت گواهی دهنده به سازمان رویدادهای تکمیلی پیاده سازی استاندارد از جمله موارد زیر به وقوع می پیوندد:
 مطالعه مستندات و انطباق آنها با الزامات استاندارد ایزو 9001،
 پیش ممیزی سیستم مدیریت کیفیت،
 مشخص نمودن نقاط قوت و ضعف سیستم،
 آمادگی سیستم برای ممیزی نهایی،
 انجام ممیزی نهایی،
 صدور گواهینامه استاندارد ایزو 9001.
بطور معمول سازمان که اشراف کافی به نیازمندی های استاندارد ندارد تحت تاثیر برنامه ریزی های مشاور، فرآیند دریافت گواهینامه استاندارد را با اسفاده از مراحل بیان شده که در اکثر قریب به اتفاق سازمان ها روی، دنبال می نماید. استاندارد ایزو 9001 در بند 4-1 تحت عنوان الزامات عمومی فرآیند ایجاد، مستند نمودن، پیاده سازی، نگهداری و بهبود مستمر اثر بخشی سیستم مدیریت کیفیت را در سازمان مشخص نموده است. لیکن به خاطر تعجیل سازمان برای دریافت گواهینامه، عدم اشراف مشاور به نیازها و انتظارات سازمان و همچنین الزامات استاندارد، ذینفع بودن گواهی دهنده در تایید سیستم و صدور گواهی نامه باعث می گردد فرآیند تبیین شده توسط استاندارد ایزو 9001 به درستی و به طور کامل در تمامی سطوح سازمان پیاده سازی نگردیده و در این صورت دریافت گواهینامه استاندارد ایزو 9001 در اکثر موارد برآورده کننده اهداف برشمرده استاندارد برای سازمان نگردد.
آسیب هایی که از بابت عدم توجه به الزامات عمومی استاندارد نصیب سازمان می گردد عبارت است از:
فرآیندهای مورد نیاز سیستم مدیریت کیفیت و کاربرد آنها شناسایی نمی گردد و به جای آن حجم انبوهی از مستنداتی تولید می گردد. جالب آنکه معمولا این حجم انبوه مستندات را مشاور با استفاده از یافته های خود در پروژه های اجرا شده قبلی و با بکارگیری روش الکترونکی کپی (copy) و جایگزینی (paste) تولید نموده است و در بسیاری از موارد هیچ کدام از کارکنان سازمان در طراحی و تدوین این مستندات مشارکتی نداشته اند.
توالی و تاثیرات متقابل فرآیندها معین نمی گردد و بجای آن مشاور از یک نقشه تعامل فرآیندها که نه خود و نه دیگران آن را نمی فهمند، استفاده می نماید. گواهی دهنده نیز به خاطر اینکه نفر روزهای مشخصی را برای صدور گواهینامه تعیین کرده و حق الزحمه خود را بر این مبنا دریافت می دارد معمولا از خیر و شر بررسی این سند منصرف می گردد.
معیارها و روش های پایش و اندازه گیری اثربخشی فرآیندهای سیستم به درستی و روشنی تعریف نمی گردد. البته زیاد هم نباید انتظار داشت سازمانی که همزمان با اجرای حجم انبوه مستنداتی که درک آنها خود یک پروژه می تواند باشد، لازم است پاسخگوی ممیزی های متعدد و غیر حرفه ای باشد بتواند به تعریف معیارهای و روش های اثربخشی فرآیندها فکر کند. معمولا تعریف معیارها و شاخص های اندازه گیری اثربخشی فرآیندها ذهنی خلاق و فراغت بال طلب می نماید.
نکته قابل توجه در این زمینه آن است که مشاورین آماتور و البته با تجربه! توصیه های لازم را به سازمان می نمایند که به ممیزین اعلام نمایند که چون سیستم در ابتدای حرکت رو به جلو خود است فرصت کافی برای تعیین دقیق این معیارها و روش ها نداشته است و در آینده و به عنوان برنامه های بهبود مستمر نسبت به تعریف آنها اقدام خواهد نمود. اگر چه ممیزین با این پاسخ قانع نخواهند شد ولی با صدور یک عدم انطباق جزیی و اعطای گواهینامه سازمان رسیدگی به کوتاهی مشاور در این زمینه را به زودی از یاد خواهد برد.
با توجه به موارد یاد شده سایر الزامات بسیار مهم استاندارد ایزو 9001 که در بند 4-1 تحت عنوان الزامات عمومی مطرح شده است، قاعدتا کاربردی نخواهد داشت. چرا که فرآیند توصیه مشاور، توجیه سازمان و تکمیل نفر روز گواهی دهنده و اعطای گواهینامه انجام شده است و فعلا نیازی به رعایت الزامات استاندارد مشاهده نمی گردد.
2- آسیب شناسی گذر زمان
در قسمت قبل ضمن اشاره به آسیب هایی که عدم رعایت الزامات استاندارد ایزو 9001 آنها را بوجود می آورد تا حدودی نقش سازمان، مشاور و گواهی دهنده در ایجاد یک سیستم مدیریت کیفیت غیر موثر در سازمان تشریح گردید. لیکن آسیب هایی که بازیگردانی آماتور مشاور، صحه گذاری های غیر متعهدانه سازمان و تایید های کاسب کارانه گواهی دهنده به این موارد محدود نشده و با گذر زمان شکست های مهلکی به سیستم و بی اعتمادی های فراوانی به فواید استاندارد ایزو 9001 نمایان می گردد.
تصمیم گیری غیر استراتژیک سازمان برای ایجاد یک سیستم مدیریت کیفیت، حق الزحمه ناکافی مشاور و عدم شناخت لازم گواهی دهنده از نقاط ضعف و قوت سازمان از دیگر دلایل شکست های ناپیدای فرآیند پیاده سازی استاندارد ایزو 9001 در سازمان های ایرانی است. در ادامه به تفکیک نقش هر یک از ارکان سه گانه درگیر در این فرآیند تبیین شده است و آسیب های ناشی از اقدامات هریک تجزیه و تحلیل شده است.
2-1- آسیب شناسی سازمان غیر متعهد
بند 5-1 استاندارد ایزو 9001 الزام می نماید که مدیریت ارشد سازمان شواهدی مبنی بر تعهد خود نسبت به توسعه و استقرار سیستم مدیریت کیفیت و نیز بهبود مستمر اثربخشی آن را فراهم آورد. یکی از ابزاری که استاندارد در این زمینه الزام می نماید حصول اطمینان از در دسترس بودن منابع است. بسیار اندک هستند مدیران سازمان هایی که برای عمل به تعهدی که استاندارد آنها را به رعایت آن الزام نموده است، منابع کافی را به سیستم مدیریت کیفیت خود تخصیص دهند.
در اکثر قریب به اتفاق سازمان ها با تغییر مدیریت ارشد سازمان، نحوه حضور و غیاب، مرخصی گرفتن، به ماموریت رفتن، محاسبه و پرداخت دستمزدها و سایر اقدامات مالی اداری سازمان از بین نمی رود، به فراموشی سپرده نمی شود و حتی تغییر چندانی نمی  کند چرا که معمولا برای این اقدامات رویه های سامان یافته ای وجود داشته و منابع کافی برای رسیدگی به آنها اختصاص یافته است.
وجود اداره کارگزینی و قسمت حسابداری با برخورداری از منابع انسانی لازم، استفاده از آیین نامه ها و بخشنامه های مرتبط، لزوم مشخص بودن میزان کارکرد کارکنان و نگهداشتن حساب پرداخت های انجام شده از جمله دلایل اصلی وضعیت پایدار سیستم مدیریت مالی اداری یک سازمان می تواند باشد.
شواهد عینی نشان می دهد بسیاری از سازمان ها بعد از دریافت گواهینامه استاندارد ایزو 9001 که عمدتا به خاطر حضور مشاور میسر شده است، توانایی بهبود مستمر و حتی به روز نگهداشتن سیستم مدیریت کیفیت خود را ندارند و در برخی موارد حتی با تغییر مدیر ارشد ضرورت  پرداختن به این گونه مسایل امری زاید محسوب شده و از کارکنان خواسته می شود به کار اصلی خود برسند و وقت خود را برای توجه مستمر به نیازمندی های سیستم مدیریت کیفیت بیهوده تلف نکنند.
حال اگر راهکارهای لازم برای نهادینه شدن سیستم مدیریت کیفیت در سازمان قبل از دریافت گواهینامه استاندارد ایزو 9001 در سازمان اندیشیده می شد و پیاده سازی می گشت قطعا آسیب یاد شده موفقیت های سازمان را با پایداری همراه می ساخت. کم هستند سازمان‏هایی که منابع لازم از جمله منابع انسانی کافی برای نگهداری و بهبود مستمر فرآیندهای خود
تامین نموده باشند و در کنار قسمت های ستادی دیگر مانند مالی اداری، قسمتی تحت عنوان مدیریت کیفیت را ایجاد کرده باشند.
همان گونه که وجود قسمت های ستادی مالی اداری باعث نگهداری و بهبود عملکرد فرآیندهای مالی اداری می شوند، قسمت مدیریت کیفیت هم می تواند متولی امر مهم نگهداری و بهبود مستمر عملکرد سیستم مدیریت کیفیت و فرآیندهای آن گردد. علاوه بر این ذکر این نکته بسیار ضروری است که سازمان به این تجربه دست پیدا کند که تمامی فرآیندهای سازمان می تواند در قالب فرآیندهای سیستم مدیریت کیفیت تعریف و گنجانده شود و نباید تفکیکی بین آنها قایل شد. بنابراین اگر قسمتی تحت عنوان مدیریت کیفیت در سازمان نهادینه گردد بهتر است بهبود  تمامی فرآیندهای سازمان از جمله فرآیندهای مالی در گستره شرح وظایف این قسمت قرار داده شود.
علاوه بر نکته بسیار مهمی که از آن یاد شد عوامل دیگری هم در سازمان مطرح هستند که باعث بروز آسیب به فرآیند طراحی، پیاده سازی، نگهداری و بهبود سیستم مدیریت کیفیت می گردد. مهمترین این عوامل به شرح زیر فهرست شده اند، لیکن به آنها محدود نمی گردد:
انتظارات نابجای سازمان از مشاور برای به عهده گرفتن هرگونه شکست در پروژه،
واگذار کردن تمامی وظایف پیاده سازی سیستم به یک نفر به عنوان نماینده مدیریت،
انتخاب نماینده مدیریت از بین افرادی که در سازمان از جایگاه و شان ویژه ای برخوردار نیستند،
عدم مشارکت موثر مدیریت ارشد و سایر کارکنان در مستندسازی و همچنین فعالیت های پس از آن،
انتظار حساب نشده برای بهبود حتمی و سریع بلافاصله پس از پیاده سازی سیستم،
2-2-آسیب شناسی مشاور آماتور
سازمان های بسیار زیادی هستند که مشاور خود را برای طراحی و پیاده سازی سیستم مدیریت کیفیت را از طریق مناقصه انتخاب نموده‏اند. برگزاری مناقصه در ایران در بسیاری از موارد مترادف با دریافت محصول و یا خدمت با کمترین قیمت است و هر چه قدر هم که سازمان های مدعی شوند در در مناقصه خود کیفیت را هم مد نظر داشته اند لیکن شواهد عینی فراوانی هستند که نشان می دهد برنده مناقصه شخص حقیقی یا حقوقی بوده است که کمتری قیمت را پیشنهاد داده است.
مشاوری که محصول فرآیند برگزاری مناقصه است و پیشنهاد کمترین قیمت را برای طراحی و پیاده سازی سیستم مدیریت کیفیت قبول کرده است، به ناچار در ارایه خدمات خود نیم نگاهی عمیق به ارزان تمام شدن هزینه خدمات قابل ارایه خود دارد تا سود حاصل از قرارداد منعقد شده، بتواند وی را برای حضور در مناقصه های بعدی سر پا نگه دارد.
اگر از پرداخت نشدن به موقع حق الزحمه مشاور و بویژه پرداخت نشدن قسط آخر قرارداد ارایه خدمات مشاور بگذریم، آسیب های ناشی از انتخاب مشاور طی فرآیند برگزاری مناقصه و ناکافی بودن حق الزحمه وی را می توان تحت عناوین زیر فهرست بندی نمود:
عدم اختصاص وقت کافی برای شناخت مناسب وضعیت موجود سازمان،
تولید مستندات سیستم مدیریت کیفیت بدون جلب مشارکت صاحبان فرآیندها به دلیل زمانبر بودن این مشارکت،
استفاده نابجا از تجارب اندوخته شده قبلی به کمک ابزار بسیار معروف کپی (copy) و جایگزینی (paste) در مستندسازی سیستم مدیریت کیفیت، به عبارت روشن تر مشاور بجای آنکه محصول سفارشی خود را تولید کند به دنبال تولید انبوه می رود تا از این طریق بتواند سود آوری خود را افزایش دهد.
عدم ارایه آموزش های لازم و یا ناکافی بودن این آموزش ها به خاطر آنکه هیچ گونه نفعی به مشاور از این بابت نمی رسد و از طرف دیگر وی ناچار می شود با کارکنانی که سیستم مدیریتی سازمان خود را به سختی نقد می کنند روبرو شده و ناخواسته پاسخگوی عملکرد‏ های مدیران سازمان گردد تا به کارکنان ثابت کند که اشکال از مدیران و نه استاندارد ایزو 9001 است.
بی انگیزه بودن مشاور در توجیه مدیریت ارشد و سایر مدیران سازمان برای جلب تعهد و همکاری ایشان در رابطه با تدوین خط مشی، اهداف و نظامنامه کیفیت و آگاه ساختن کارکنان از مفاد این مستندات بسیار مهم،
توزیع مستندات به شیوه های تجربه شده و عدم بکارگیری روش های موثر دیگر نظیر استفاده از ابزار بسیار مناسب اینترانت در سازمان،
بی توجهی به نیازها و انتظارات سازمان در مستندسازی و پیاده سازی فرآیندهایی که استاندارد ایزو 9001 به طور مستقیم از آنها یادی نکرده است مانند فرآیندهای بازاریابی، مالی و حسابرسی و توجیه سازمان در خصوص اینکه این دسته فرآیندها در گستره کاربرد استاندارد ایزو 9001 جایگاهی ندارند.
عدم استفاده از تخصص و تجارب کارکنان سازمان در هنگام ممیزی داخلی کیفیت با این توجیه که ممیزی داخلی تنها به فرآیندهای تاثیر گذار بر کیفیت می پردازد و در اولین ممیزی ها نیازی به عمیق شدن در نحوه عملکرد فرآیندهای اصلی سازمان نیست.
2-3- آسیب شناسی گواهی دهنده ناآشنا
معمولا شرکت گواهی دهنده هنگامی انتخاب می شود که سازمان سیستم مدیریت کیفیت خود را تا حدود زیادی پیاده سازی نموده است و برای انتخاب گواهی دهنده می تواند از فرآیند ارزیابی و انتخاب تامین کنندگان استفاده نماید. لیکن به دلایل گوناگونی این مهم رخ نمی دهد و گواهی دهنده با توصیه مشاور یا دیگر دست اندرکاران پروژه مانند نماینده مدیریت شناسایی و انتخاب می گردد. حال اگر از نحوه انتخاب گواهی دهنده صرف نظر کنیم جا دارد آسیب های جدی که می تواند از سوی گواهی دهنده به سیستم مدیریت کیفیت سازمان برسد را بررسی نماییم.
گواهی دهنده های مختلف از فرآیندهای گوناگونی برای ممیزی سازمان استفاده می نمایند. برخی از آنها پیش ممیزی را امری لازم می دانند. برخی از آنها قبل از انجام ممیزی نهایی سیستم مدیریت کیفیت در محل سازمان، مطالعه و ممیزی مستندات را درخواست می نمایند و پس از رفع عدم انطباق های احتمالی این مستندات با الزامات استاندارد ایزو 9001 نسبت به ممیزی در محل اقدام می نمایند. برخی از گواهی دهندگان اجازه تبلیغات برخورداری از استاندارد ایزو 9001 را بلافاصله پس از ممیزی نهایی می دهند و برخی دیگر اظهار می دارند تا زمان دریافت گواهینامه، سازمان از هرگونه تبلیغی پرهیز نمایید.
برای آشنایی هرچه بیشتر الزامات ایزو 9001 و مزایای آن در سازمان مورد نظر مقاله زیر درقالب پوینت را که توسط کارشناس شرکت بهسان آقای امیر دهقان تهیه و تدوین گردیده مطالعه فرمائید . 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 15:51 ::  نويسنده : پویا
ISO/TS16949 یه صورت مشترک به وسیله اعضای گروه عملیاتی بین المللی خودرو سازی (IATF)در هکاری تنگاتنگ باسازمان بین المللی استاندارد سازی ISO تهیه شده است.هدف،ترکیب الزامات اختصاصی  چهار مورد از متداولتری استاندارد های خودرو سازی اروپا و امریکا QS-9000,VDA6,EAQF,AVSQ وارئه یک استاندارد واحد است.این معیار های تخصصی همراه با الزامات مشتریان ، الزامات یک سیستم مدیریت را برای استفاده در کل زنجیره تامین قطعات وملزومات خودرو سازی معن مینماید.
استاندارد ISO/TS 16949 الزامات یک سیستم مدیریت کیفیت برای طراحی،توسعه،تولی،نصب وخدمات در محصولات مربوط به خودرو را معین میکند.
ازمزایای این استاندارد می توان به افزایش کارایی وبهبود کیفیت اشاره نمود. 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088
www.behsaniso.com



یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 15:49 ::  نويسنده : پویا

  ISO 9001 استاندارد بین المللی با هدف شفافسازی در بیان کیفیت واعتماد سازی میباشد.ISO 9001 سیستم مدیریت کیفیت است که برای هر سازمانی قابل اجرا است.گواهینامه ISO9001 نشان میدهد که سازمان مدیریت کیفیتی متمرکز برخواست ونیاز مشتری مستقر کرده است.یک سیستم با طراحی واجرای خوب دارای فواید ذیل است :

 هدف مندی سیستم مدیریت کیفیت
 کنترل بهتر فرایندها
 افزایش بهره وری
 کاهش هزینه ها ،ضایعات،مرجوعی ها وبهبود اطمینان از محصول
 مستند سازی بهتر فرایندها واگاهی بهتر ازکیفیت برای پرسنل
 ایجاد چارچوبی برای بهبود مستمر هر فرآیند 
 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088



یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:38 ::  نويسنده : پویا

 ISO 13485 استاندارد سیستم کیفیت برای سازمان هایی سات که طراحی .توسعه .تولید ویا خدمات مورد استفاده در مورد تجهیزات پزشکی را انجام میدهند.هدف این استاندارد بهبود سطح هماهنگی در صنعت تجهیزات پزشکی و ایجاد پایه ای برای الزامات سیستم کیفیت به صورت جهانی است.کلیه الزامات  ISO 13485  صرف نظر از نوع ویا بزرگی سازمان برای همه تولید کننده گان تجیزات پزشکی قابل اجرا است .در بسیاری از موارد داشتن این گواهینامه برای ورود به بازارهای جهانی الزامی است.

بر اساس این سیستم .دیدگاه مدیریت ریسک شامل ارزیابی برای شناسایی وتخمین ریسک .کنترل ریسک وتکنیک هایی با دید حذف شرایط خطرناک در مرحله تحقق محصول در سازمان اجرا میگردد. 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:37 ::  نويسنده : پویا

 ISO 14001 چار چوبی بین المللی برای مدیریت زیست محیطی . اندازه گیری. ارزیابی ومیزی ان را فراهم می اورد.سیستمی که در تطابق با ISO 14001 باشد.اثبات مینماید که سازمان فعالانه به سوی تحقق مسئولیت های زیست محیطی واجتماعی خود حرکت مینماید.سیستم مدیریت زیست محیطی به سازمان کمک میکندتا جنبه هاب بازار زیست محیطی شامل تشعشع ،فاضلاب وضایعات را در تطابق با الزامات محیط زیست مدیریت وکنترل نماید. ایزو  

 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:37 ::  نويسنده : پویا

 زندگی انسانها ارزشمند است وایمنی پرسنل وطرف های ذینفع ،مسئولیت سازمان است.ISO 18000 استاندارد بین المللی شناخته شده برای سیستم مدیریت سلامت وایمنی شغلی است وسیستمی برای سلامت و حفاظت از کرکنان سازمان ارائه میدهد.کواهینامه OHSAS تعهد سازمان را به ایجاد محیط کار ایمن برای کارگران و کارمندان نشان میدهد.

پیاده سازی این سیستم  بباعث منافع زیر میشود:
 بهبود فرهنگ ایمنی،افزایش کنترل مخاطرات
 بهبود کارایی عملیات وکاهش حوادث اتلاف ساعات تولبد
 بهبود ایمنی،کیفیت محیط کار روحیه کارگران وافزایش اعتبار سازمان .  
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:36 ::  نويسنده : پویا

 اطلاعات کلید رشد وموفقیت سازمان میباشد،اطلاعات دارایی مهم وبا ارزش سازمان است ومهم میبایست کنترل شود. سازمان ها اهمیت اطلاعات  و محرمانه نگه داشتن انها را می دانند واطلاعات حساس و محرمانه میبایست به هر طریقی محافظت شود.سیستم مدیریت امنیت اطلاعات در تطابق با استاندارد بین المللی ISO 27000 ای اطمینان را فراهم میاورد که اطلاعات به خوبی محافظت شده اند.

این استاندارد در اکتبر سال 2005 به وسیله سازمان بین المللی استاندارد سازی و کمیسیون الکتروتکنیک بین المللی تدوین شده است.سیستم مدیریت امنیت اطلاعات ریسک های بحرانی اطلاعات سازمان را کاهش میدهد،ای استاندارد برمحرمانه بودن ،یکپارچگی و در دسترس بودن اطلاعات سازمان تاکید دارد. 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088



 امروزه سازمانها دریافته اند که در انجام کلیه امور همواره پیشگیری از طریق اجرای یک سیستم مدون و کارآمد بسیار مناسب تر از روشهای اصلاح بعد از برخورد با شرایط غیر ایمن و پس از وقوع حادثه است. بنابراین روز به روز نیاز به ایجاد یک سیستم مدیریت ایمنی در سازمانها بیشتر احساس گردید.اولین گامی که در این زمینه، یعنی تدوین یک سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی برداشته شد تدوین استاندارد BS 8800:1996 توسط موسسه استاندارد انگلیس بود با ارائه این استاندارد نیاز به یک استاندارد بین المللی در این زمینه بیشتر احساس گردید و چند موسسه استاندارد ملی از جمله موسسه استاندارد ایرلند، آفریقای جنوبی، انگلیس، مالزی و چند شرکت معتبر بین المللی ثبت و صدور گواهینامه در اقدامی مشترک نسبت به تهیه و تدوین استاندارد OHSAS 18001:1999 و راهنمای آن OHSAS 18002:1999 اقدام نمودند.

سری (OHSAS 18000 (Occupational Health and Safety در پاسخ به نیاز مبرم مشتریانی تدوین شده است که خواستار استقرار یک سیستم استاندارد و مشخص بهداشت و ایمنی شغلی بودند که بتوان آنرا ارزیابی کرد و همچنین گواهینامه مربوط را اخذ نمود.
این سری از مشخصات سیستم بهداشت و ایمنی شغلی OHSAS الزاماتی را در رابطه با سیستم مدیریت با موضوعات بهداشت و ایمنی شغلی ارائه می نماید تا یک سازمان بتواند با به کارگیری آنها خطرات ناشی از فعالیتها را کنترل نماید و همچنین عملکرد خود را بهبود بخشد.این استاندارد نه تنها معیارهای عملکرد خاصی برای بهداشت و ایمنی شغلی بیان نمی کند بلکه هیچگونه جزئیات دقیقی برای طراحی چنین سیستمی نیز ارائه نمی نماید.
این مجموعه OHSAS برای هر سازمانی که مایل به اعمال موارد زیر باشد کاربرد دارد:
تمام الزامات این مجموعه به منظور  لحاظ شدن در هر سیستم مدیریت بهداشت و ایمنی شغلی در نظر گرفته شده است و گستره کاربرد آن به عواملی مانند خط مشی O H&S سازمان، ماهیت فعالیتها و خطرات و پیچیدگی عملیات سازمان بستگی خواهد داشت.
OHSAS فقط در مورد بهداشت و ایمنی شغلی کاربرد دارد و بهداشت و ایمنی خدمات و محصول را شامل نمی گردد. 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:35 ::  نويسنده : پویا

 مقام هر فرد در زندگی مربوط به آنچه که می داند نیست، بلکه مربوط است به آنچه که می خواهد و آنچه که می تواند. (گوستاو لوبون)

به منظور آگاهی و آشنایی بهتر کاربران وب سایت بهسان و همچنین رشد و گسترش استانداردهای ایزو در  رشته های مرتبط ، بر آن شدیم تا تعریفی از استاندارد ایزو را در دو بخش تهیه و در این وب سایت منتشر نماییم که مطلب زیر بخش اول آن می باشد.
حروف اختصاری International Organization for Standardization به مفهوم سازمان بین المللی استاندارد سازی که یک مجمع بین المللی است که سازمان های استاندارد کشورهای عضو ، آن را شکل می دهد مانند ANSI. اما به دلیل آنکه دارای اختصارات متعددی در زبانهای متعدد است ، در انگلیسی به اختصار IOS و یا در زبان فرانسوی Organisation internationale de normalization به اختصار OIN می باشد، به همین دلیل تصمیم گرفته شده تا از یک پیشوند یونانی به نام isos که تلفظ درست آن آیزو می باشد و به معنی تساوی و برابری استفاده شود.
ایزو مجموعه ای از توسعه دهنده استانداردها می باشد که به معنی شفاف سازی کلیه فعالیت های خدماتی و تولیدی است. بطوریکه برای تولید کننده و مصرف کننده تمام مراحل انجام کار مشخص و مبرهن باشد.
ایزو یک شبکه از موسسات استاندارد ملی در 147 کشور دنیا است که بر پایه یک مرکز در هر کشور و یک مرکز اصلی در شهر ژنو پایتخت کشور سویس است که وظیفه هماهنگی مراکز مختلف را دارد. ایزو یک موسسه غیر دولتی است . یعنی مانند سازمان ملل اعضای آن هر کدام نماینده ملی کشور خود نیستند. با این همه ایزو یک نقش مهم بین قسمت های خصمصی و عمومی بازی می کند. دلیل اول آنکه اعضای آن یا در دولت و موسسات دولتی دارای سمت هستند و یا نماینده دولت هستند. از طرف دیگر بقیه اعضا که نقش خصوصی دارند دارای نقش مهم در ارتباطات صنعتی هستند. بنابراین ایزو مانند یک پل ارتباطی عمل می کند که رضایت کسب و کار و همچنین درخواست عموم را هر دو تامین میکند.
استانداردها چه اهمیت و کاربردی دارند؟
با دقت بر بسته بندی کالای خریداری شده ممکن است علامت یا علایمی مانند آرم استاندارد ایران، CE، ISO 9001:2000، ISO 14001:2004، OHSAS 18000، HACCP یا … را مشاهده کنید.
هرکدام از این علایم نشان دهنده پیامی هستند، مثلا HACCP فقط بر روی محصولات غذایی مشاهده می شود ونشان دهنده سلامتی ایمن بودن مواد غذایی است که در خط تولید آن نقاط بحرانی شناسایی و کنترل می شوند. ISO 9001:2000 یعنی سازمان تولید کننده آن محصول از نظام کیفیت خاصی برخوردار است. CE مجوز ورد کالا به بازار اروپا و GS مجوز ورود کالا به بازار آلمان است. ISO 14001 و OHSAS به ترتیب بیانگر نظام مدیریت زیست محیطی و ایمنی و بهداشت شغلی هستند. به عبارت دیگر علایم استاندارد اجباری ایران، CE و CS جزو استانداردهای محصول و استانداردهای ISO14001 & OHSAS18001 جزو استانداردهای مدیریتی محسوب می شوند. معمولا گفته می شود صنعت کشور ما 10 تا 30 سال از آخرین تکنولوژی عقب تر است، اما خوشبختانه در صنعت استانداردهای مدیریتی مانند ایزو اینگونه نیست و به محض تدوین استانداردی جدید، متخصصان ما نسبت به ترجمه و انتشار آنها اقدام می کنند. استانداردهای ISO 22000:2005 مربوط به زنجیره صنایع غذایی و ISO 27001:2005 مرتبط با نظام مدیریت امنیت اطلاعات نمونه هایی از این استانداردها می باشند که به تازگی از تدوین نسخه اصلی آنها می گذرد.
استاندارد کردن و استاندارد از پایه های علم و فناوری است که در پیشرفت صنعت و اقتصاد نقشی به سزا دارد و باید در جهت افزایش سطح کیفیت ها تلاش کرد تا به فناوری پیشرفته تولید هر محصول نایل آمد. اغلب چنین می پندارند که استاندارد فقط برای حفظ منافع مصرف کننده است. البته این نظر تا حدی صحیح است و استاندارد به نیازهای فردی و اقتصادی مصرف کنندگان توجه دارد، اما استحکام صنعت و فناوری را نیز در نظر دارد و می توان گفت که سود حاصل از رعایت استاندارد برای تولیدکنندگان بیش از مصرف کنندگان است، زیرا صرفه جویی های حاصل از کاهش انواع قطعات و مواد اولیه غیر ضروری و ضایعات، به قدری چشمگیر است که هر گونه سرمایه گذاری در زمینه استاندارد سازی فرآورده ها و خدمات را برای صاحبان صنایع موجه می سازد، به طوری که آنان در اندک زمان می توانند نتایج محسوس آن را به صورت مبالغ ذخیره شده مشاهده کنند.
با اجرای درست قوانین و مقررات استاندارد هزینه های انبارداری و ساخت ابزار و ماشین آلات کاهش می یابد، فرایند تولید منظم می شود، آرایش عملکرد کارخانه ها به نحو متعادلی تنظیم می گردد، نگهداری اسناد، نقشه ها و طرح های مربوط به تولید محصولات طبق یک نظام دقیق بازیابی سریع، طبقه بندی و بایگانی می شود، همکاری میان واحدهای گوناگون هر سازمان یا کارخانه برای پیشبرد فرآیند تولید میسر می شود، تفاهم کارکنان در مسائل فنی تحقق می پذیرد و سرانجام با تولید کالای کیفیت دار و بسته بندی مطلوب، رضایت مصرف کنندگان نیز جلب می شود و به این ترتیب استاندارد شالوده استواری را برای پیشرفت و توسعه صنعت و اقتصاد فراهم می سازد. در جهان صنعتی امروز همه چیز دست تحول است در این عرصه استانداردهای جدیدی که به مدیریت کیفیت موسوم است فقط به نتیجه محصول نهایی بسنده نمی کند، بلکه یک خط تولید را از ابتدا تا انتها زیر نظر می گیرد. این مدیریت برنامه ریز و هدفمند زندگی و پویایی را به بخش های سازمانی هدیه می دهد. سرمایه گذاری در جهت بهبود کیفیت کالاهای تولیدی برای پاسخ گویی به نیازهای مصرف کنندگان داخلی و راهیابی کالاها به بازارهای جهانی و کاهش واردات، مهمترین اصل در خط مشی توسعه اقتصادی است هر کشور در حال توسعه که افزایش و بهبود ظرافت صنعتی را در رأس برنامه های خود قرار داده باشد، در می یابد که استاندارد نمودن شاخص های تولید و خدمات و همچنین سنجش و کنترل کیفیت محصولات از جمله نکات اصلی در برنامه های توسعه است.
استانداردهای ایزو چگونه به جامعه سود می رسانند؟
برای تجارت : پذیرش عمومی استانداردهای بین المللی باعث می شود که تولید کننده اساس توسعه محصولات و سرویس های خود را بر این اساس گذاشته و در نتیجه به مقبولیت عمومی دست پیدا کند. همچنین باعث می شود که کسب و کارهایی که بر اساس استانداردهای بین المللی ایجاد شده اند به راحتی در نقاط مختلف دنیا قابل رقابت باشند.
برای خریداران : مطابقت و سازگاری عمومی محصولات در جهان که در اثر پیروی از استانداردهای بین المللی بوجود آمده است باعث شده است تا مصرف کنندگان دارای قدرت انتخاب بیشتر شوند و همچنین از قیمت پایین تر که در اثر رقابت بوجود آمده است بهره مند شوند.
برای دولت ها : استانداردهای بین المللی پایه های تکنولوژیکی و علمی را فراهم می کند که باعث پایه ریزی سلامتی، امنیت و حفظ طبیعت می شود.
برای کشور های توسعه یافته : استانداردهای بین المللی به کشورهای توسعه یافته این امکان را می دهد که که با سرمایه گذاری صحیح بر روی منابع کمیاب خود از اتلاف آنها جلوگیری کنند.
برای مصرف کنندگان : انطباق محصولات و سرویس ها با استانداردهای بین المللی مصرف کننده را از کیفیت ، امنیت و راحتی مطمئن می سازد.
برای همه افراد : استانداردهای بین المللی به همه کمک می کند تا از امنیت حمل و نقل ، دستگاه ها و لوازمی که استفاده می کنند مطمئن باشند.
برای محیط زیست : برای محیط زیستی که در آن ساکن شدیم ، استاندارد های بین المللی برای هوا ، آب و کیفیت خاک ، و انتشار گازها و تشاشعات می تواند به ما در حفظ محیط زیست کمک کند.
تعریفی کلی از برخی واژه های استاندارد ایزو
کیفیت چیست ؟ مجموعه خواص و ویژگی های یک محصول یا خدمت که بتواند نیازها و انتظارات مشتری را برآورده نماید و با الزامات قانونی نیز انطباق داشته باشد ، کیفیت نامیده می شود.
عرضه کننده کیست ؟ سازمان یا فردی که محصول یا خدمتی را ارائه نماید ( مانند تولید کننده ، فروشنده ، پیمانکار،…) عرضه کننده نامیده می شود.
مشتری (Customer) کیست ؟ سازمان یا فردی که محصولی را دریافت کرده بر روی آن فرایندی را انجام دهد، مشتری (Customer) نامیده میشود.
مصرف کننده (Consumer) کیست ؟ سازمان یا فردی که محصول دریافت شده را به مصرف می رساند ، مصرف کننده (Consumer) نامیده می شود.
خدمت چیست ؟ فرایندی است که قابل لمس نباشد (intangible) ، اما توسط ادراک قابل فهم گردد . در واقع جوهره ای که ملموس نباشد ، بلکه درک آن عقلائی باشد.
تولید چیست ؟ محصول یکسری فرایندهایی است که ملموس بوده و توسط کلیه حواس ، قابل درک و فهم باشد.
عدم انطباق چیست ؟ برآورده نشدن یک نیازمندی (اقدامات) در سازمان است. نیازمندی شامل قوانین و مقررات دستورالعمل های ابلاغی و استانداردهای فنی می باشد.
روش اصلاحی چیست ؟ از بین بردن معلول.
اقدام اصلاحی چیست ؟ فعالیت هایی است که عوامل یا علت های ایجاد مشکل را شناسایی و رفع نماید.
اقدام پیشگیرانه چیست ؟ شناسایی عوامل یا علت های بالقوه که از بروز مشکل در آینده جلوگیری می کند.
شرکت بهسان مدیریت پرشین. 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


 تجربه را در روی رختخواب نرم معطر و متکای پر قو نمی توان بدست آورد. (اوری پید)

اهمیت ایمنی
1-1- چرا ایمنی
با آغاز انقلاب صنعتی و انتقال تولید از کارگاه های کوچک به کارخانه های تولید انبوه ، موضوع حفاظت از سلامت نیروی کار نیز از حالت فردی خارج و حالت عمومی تری به خود گرفت. پس از پیدایش مکتب روابط انسانی در مدیریت که بر اثر تجربیات هاتورن پدید آمد، توجه به ایمنی منابع انسانی اهمیت بیشتری یافت. امرزوه کمتر مدیری را می توان یافت که از پیامدهای ناامنی محیط کار آگاه نباشد . با این حال اشاره به برخی آمار تکان دهنده مربوط به مشکلات حاصله از نبود محیط کار ایمن به درک اهمیت موضوع کمک خواهد کرد:
هزینه های محیط های غیر ایمن بسیار شگفت آورند. تنها در کشور انگلستان بیش از 300 نفر بین سالهای 97-1996در اثر حوادث کار جان خود را باختند . این رقم در مقایسه با ارقام دهه 1960 به یک چهارم کاهش یافته اما همچنان نامطلوب است. وخامت فاجعه هنگامی آشکارتر می شود که بدانیم به ازای هر کشته تعداد زیادی زخمی وجود دارد.
آمار نشان می دهد که در انگلستان بیش از 6/1 میلیون حادثه در سال اتفاق می افتد. نزدیک به 2/2میلیون نفر در اثر کار دچار بیماری می شوند. و بیش از 20000 نفرمجبور به ترک کار می شوند.براساس برآوردها30 میلیون روز کاری بر اثر حوادث بیماری های ناشی از کار از دست می رود. زیان ناشی از حوادث کاری برای اقتصاد انگلستان 12 میلیارد پوند(2% تولید ناخالص داخلی)و برای کارکنان بین 4تا 9 میلیارد پوند (بین 5 تا 10% سود تجاری انگلستان)برآورد می شود. با توجه به این آمار زیان های وارده به شرکت ها دشوار نیست. اگر هزینه های غرامت و ضرر و زیان پرداختی به آسیب دیدگان را در نظر بگیریم که در پاره ای موارد ارقامی نجومی اند. ، می توان دریافت که عدم وجود ایمنی می تواند یک سازمان را از پا در آورد . افزون بر مسائل مالی دلائل مهم دیگری نیز برای اهمیت ایمنی وجود دارد . هزینه های درد و آلام ، خستگی ، فرسودگی و نگرانی نیروی کار را به راحتی نمی توان در قالب ارقام مالی بیان کرد در حالیکه چنین مشکلاتی همواره درپی حوادث پیش می آیند. همه ی افراد دستخوش حادثه ، از قبیل فرد حادثه دیده ، خانواده وی ، دوستان، همکاران یا حتی مدیران سازمان مربوط ممکن است تحت تاثیر روانی حادثه قرار گیرند . درمواردی این تاثیر زندگی فرد را به کلی تغییر می دهد . معلولیت یا آسیب دیدگی های بزرگ به راحتی قابل جبران نیست.
مشتریان سازمان مربوطه نیز ممکن است تحت تاثیر حوادث کاری قرار گرفته و از ادامه کار با آن خودداری کنند. در پاره ای مواقع کارکنان، سرپرستان و مدیران را به دیده مقصر می نگرند و این امر می تواند بر ارتباطات کاری اثر منفی بگذارد. همین طور سرپرستان و مدیران در اثر احساس تقصیر در حادثه توانایی انجام درست وظایف شان را از دست می دهند. زیان های ناشی از عدم وجود ایمنی را می توان به شرح زیر خلاصه کرد:
1-2- چرا سیستم مدیریت ایمنی
پس از بیان اهمیت وجود ایمنی در محیط کار ، پرسش اصلی این است که چگونه می توان ایمنی محیط کار را افزایش داد. به عبارت دیگر ، بهترین راه ارتقای وضعیت ایمنی محیط کار چیست؟ امروزه اهمیت مدیریت ایمنی در دستیابی به کار آیی سازمان به طور فزاینده ای مورد توجه قرار گرفته است .
مقررات ایمنی روز به روز سخت گیرانه تر می شود و از نگاه کارکنان نیز ایمنی شرط اولیه محیط کار است. حتی می توان گفت علت اصلی پیدایش سیستم های مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی ، ایجاد راهی برای رعایت مقررات اجباری است که روز به روز سخت گیرانه تر می شوند.
البته امروزه همگان بر این باورند که ایمنی و بهداشت به سیستم مدیریت فعالی نیاز دارد. چرا که ایمنی و بهداشت را نمی توان از طریق مقررات اجباری یا احساس جمعی و یا توسط یک فرد به تنهایی تامین کرد. برای درک اهمیت سیستم مدیریت ایمنی در افزایش سطح ایمنی و بهداشت صنایع ، کافی است نگاهی گذرا به آمار زیر بیفکنیم :
- گرچه طبق بررسی حوادث کاری که بین سال های 1985 تا 1990 منجر به معلولیت گشته اند، هیچکدام این حوادث در اثر یک علت خاصی به وجود نیامده بود، لیکن در 46 درصد موارد یک علت سازمانی دخیل بوده است.
- برپایه ی بررسی آماری از صنایع ژاپن ½ حوادث کاری از سال 1969 تا کنون در اثر عدم وجود یک سیستم مدیریت ایمنی کارا پدید آمده است.
- یکی از علل اساسی تدوین دستور العمل Seveso II پیشگیری از حوادثی است که در اثر عوامل مدیریتی پدید می آیند چرا که این عوامل در 90 درصد حوادث کاری در جامعه اروپا از سال 1983 تا کنون نقش عمده ای داشته اند. باتوجه به این عوامل به جرات می توان گفت: مدیریت ایمنی گزینه نیست ضرورت است.
1-3- تعاریف معتبر با ایمنی و بهداشت شغلی :
قبل از ورود به بحث سیستم های مدیریت ایمنی لازم است یک تعریف کلی از ایمنی و بهداشت شغلی ارائه شود. درخصوص اصطلاحات و واژگان مربوط به سیستم های مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی در جای خود بحث خواهد شد. لیکن برای درک ساختار سیستم های مدیریت ایمنی ، داشتن تعریفی یکتا از ایمنی ضروریست.
تعریف ایمنی
در استاندارد ISO8402:1992 واژه ایمنی به صورت زیر تعریف شده است:
حالتی که در آن احتمال خطر آسیب (به اشخاص) یا خسارت مادی، به میزان قابل قبول محدود شده باشد.
همان گونه که از تعریف فوق می توان دریافت، ایمنی یک امر نسبی است و نمی توان ایمنی مطلق را در محیط کار تامین کرد. بلکه ایمنی مجموعه شرایطی است که میزان مخاطره ی مربوط به سلامتی را حداقل برساند. تعریف دیگری در استاندارد ISO/IEC Guide2 ارائه شده است که استاندارد OHSAS 18001 نیز دقیقاً از همان تعریف استفاده کرده است. این تعریف بسیار مشابه تعریفی است که دراستاندارد ISO8402:1992 آمده است:
"عدم وجود مخاطره ی غیر قابل قبول آسیب"
در این تعریف نیز رفع کامل مخاطره آسیب مطرح نشده است بلکه اجتناب از مخاطره بالا و غیر مجاز مد نظر است.
تعریف حادثه (Accident):
عبارت است از رویداد ناخواسته ای که باعث مرگ، از دست رفتن سلامتی، جراحت ، آسیب یا خسارت دیگر بشود.
تعریف رخداد (INCIDENT):
عبارت است از رویدادی که باعث ایجاد حادثه شود یا توان بالقوه ی ایجاد حادثه را داشته باشد.
ساختار سیستم های مدیریت ایمنی
هدف سیستم مدیریت ایمنی هدف سیستم مدیریت ایمنی ، حصول اطمینان از این است که سازمان چگونگی تاثیر فعالیت های خود در زمینه ی بهداشت و ایمنی را بشناسد و اندازه گیری هایی به منظور کنترل و بهبود آن تدوین کند. این اندازه گیری ها از طریق فرایندی مناسب که شامل موارد زیر است صورت می گیرد :
- پایش و بازنگری عملکرد ها
- اصلاح عدم تطابق های مشاهده شده در ممیزی ها به صورت دوره ای به مدیریت عالی سازمان گزارش می شوند.
- نکته حائز اهمیت این است که سیستم مدیریت ایمنی باید بخشی کل سیستم مدیریت باشد و نه یک سیستم مجزا یا اضافی . 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:33 ::  نويسنده : پویا

 در جهان تنها کسی موفق میشود که  به انتظار دیگران ننشیند و همه چیز را از خود بخواهد.(شیللر)

سیستم مدیریت زیست محیطی ابزاری است که سازمان را قادر می سازد تا به آن سطحی از عملکرد زیست محیطی که مقرر می دارد ، دست یابد و آن را به طور نظام یافته کنترل نماید. ایجاد و به کارگیری یک سیستم مدیریت زیست محیطی به خودی خود و الزاماً موجب کاهش فوری پیامدهای نامطلوب زیست محیطی نمی گردد. پس همانطور که ملاحظه شد نباید انتظار داشت که بلافاصله پس از استقرار سیستم مدیریت زیست محیطی بر اساس ایزو 14001 تمامی مسائل زیست محیطی رفع گردد بلکه توجه اساسی باید بر استقرار مناسب و بهبود مستمر آن باشد.
نگاهی به تاریخچه ایزو 14000
حفاظت از محیط زیست از مواردی است که دانشمندان ، پژوهشگران و سازمان های علمی و اقتصادی را برآن داشته که هر کدام به سهم خویش به ملاحظات زیست محیطی توجه بیشتری نمایند و سیستم هایی را ابداع کنند که با کاربرد آنها در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی، اقتصاد و… بتوان وضعیت محیط زیست را بهبود بخشید.
شاید بتوان گفت اولین جرفه های تدوین استاندارد های ایزو 14000 در کنفرانس سازمان ملل متحد درباره محیط زیست انسان که در 1972 در استکهلم برگزار شد ایجاد گردید. در همان سال برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد ایجاد شد .
کنفرانس سازمان ملل متحد درباره محیط زیست و توسعه که در 1992 در ریودوژانیرو (برزیل ) برگزار شد ، قدم دیگری در این راه بود و خود منجر به ایجاد کمیته فنی 207 سازمان بین المللی استاندارد در 1993 گردید.
وظیفه این کمیته تهیه و تدوین استانداردهای مدیریت زیست محیطی است و اکنون کانادا مسئولیت دبیرخانه آنرا بر عهده دارد .
این کمیته در 1996 موفق به انتشار اولین استانداردها از سری ایزو 14000 گردید که یکی ازآنها ایزو 14001 مبنای صدور گواهینامه است.
ایزو 14000 در ایران
به تحقیق می توان گفت که اولین مقاله فارسی درباره استاندارد های ایزو 14000 درآبان ماه 1374 و در شماره پنجاهم ازمجله استاندارد و کالاهای ایرانی منتشر گردیده است . آشنایان با این سری از استانداردها در آن زمان بسیار اندک بود ولی اکنون بر تعداد آنها افزوده شده است . اولین سمینار آشنایی با استانداردهای ایزو 14000 در آذر ماه 1375 برگزار گردید .
پس از آن سمینارها و دوره های آموزشی متعددی برگزار شد. در زمینه چاپ کتاب و تهیه نرم افزارهای آموزشی نیز فعالیتهایی صورت گرفت یکی از مهمترین فعالیت ها در این زمینه استاندارد ملی ایران ایزو 1400 است که بوسیله موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در مرداد ماه 1377 منتشر شد. اولین گواهینامه ایزو 14001 در ایران در تاریخ 29/08/1376 صادر گردید و متعاقب آن شرکت های دیگری موفق به اخذ این گواهینامه شدند . در این قسمت لازم است اشاره ای به دامنه شمول گواهینامه های صادر شده است.
آیا ایزو 14001 برای همه قابل اجرا است؟
قبل از پاسخ به این سوال بایستی اول نگاهی به دامنه کاربرد استاندارد ایزو 14001 داشته باشیم:
جمله زیر از بند 1 استاندارد ایزو 14001 با عنوان دامنه کاربرد برگرفته شده است:
ایزو 14001 در مورد هر سازمانی که به اجرا ، نگهداری و بهبود یک سیستم مدیریت زیست محیطی تمایل داشته باشد کاربرد دارد. محدوده کاربرد ایزو 14001 درهر سازمان به عوامل متفاوتی وابسته است که از جمله می توان به ماهیت فعالیتهای آن سازمان و همچنین شرایطی که در آن فعالیت می نماید اشاره نمود. بنابراین ایزو 14001 استانداردی است که برای یک صنعت یا حرفه خاص نوشته نشده بلکه در انواع سازمان ها و با هر گونه فعالیت ، محصول یا خدمات قابل اجراست. از این جهت است که می گوییم وزارت خانه ها ، بانک ها ، شرکت های بیمه ، دانشگاه ها ، بیمارستانها ، هتل ها ، هواپیمایی و… می توانند نسبت به اخذ گواهینامه ایزو 14001 اقدام نمایند. بطور کلی می توان گفت هر سازمانی که الزامات یک سیستم مدیریت زیست محیطی را که در کل بند 4 استاندارد ایزو 14001 تشریح شده است ، برآورد نماید نیمه بیشتر روند اخذ گواهینامه مربوط را طی نموده است.
ایزو 14001 چگونه به ما کمک می کند؟
به راستی این همه تلاش ، صرف هزینه ، وقت ، انرژی و … برای استقرار سیستم مدیریت زیست محیطی و اخذ گواهینامه ایزو 14001 به چند منظور است و چگونه ایزو 14001به ما کمک می کند؟ شاید بتوان از دیدگاه های متفاوت به این سوال پاسخ داد اما بطور کلی می توان به برخی پیامدهای اخذ گواهینامه ایزو 14001 به شرح زیر اشاره نمود:
- پیشگیری از آلودگی
- کاهش پسماند
- صرفه جویی در مصرف انرژی
- استفاده مجدد از مواد
- کاهش اثرات ناگوار ناشی از عملکرد های صنعت بر محیط زیست
- بهبود ارتباطات درون برون سازمانی
- افزایش سهم بازار و ورود به بازارهای جهانی
اینطور برآورد می گردد که صرفه جویی در هزینه های انرژی به میزان 10 درصد بدون هیچگونه سرمایه گذاری امکان پذیر است .
نتایج حاصل از اجرایی ایزو 14001 در کارخانه جنرال موتور واقع در بندر السمر
- کاهش هزینه های مصرف برق به میزان 6 درصد (240 هزار پوند صرف جویی )
- کاهش هزینه های مصرف برق از طریق حذف خروج ناخواسته هوا (105 هزار پوند صرفه جویی)
- کاهش مصرف گاز (26500 پوند صرفه جویی )
تجربه یک سازمان در انگلستان
هنگامی که ما سیستم مدیریت زیست محیطی را بر اساس ایزو 14001 شروع نمودیم کارخانه توانست مصرف انرژی را تا پایان سال اول 14 درصد و تا پایان سال دوم 48 درصد کاهش دهد. این صرفه جویی ها به تنهایی بیش از دو برابر هزینه های مشاوره و دریافت گواهینامه ایزو 14001 بود. ایزو  
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088



 اگر چه رودخانه آرام است، شاید تمساحی زیر آب کمین کرده باشد (مثل آفریقائی)

معرفی:
استاندارد خانواده ISO 14000 شامل استاندارد های بین المللی در رابطه با سیستم های زیست محیطی می باشد. این استاندارد در سال 1996 میلادی توسط کمیته فنی 207 سازمان ایزو به وجود آمد .
یک سیستم مدیریت زیست محیطی می تواند به عنوان بخشی از سیستم جامع مدیریت به حساب آید.
این سیستم شامل ساختار سازمانی، فعالیتهای طرحریزی، تعریف مسئولیتها، تعیین روش ها و فرآیندها و  همچنین در اختیار گیری منابع لازم برای تهیه، اجرا، بازنگری وحفظ خط مشی زیست محیطی سازمان است.
سیستم مدیریت محیط زیست بر مبنای استانداردISO 14000  به عنوان یک الگوی اجرایی توسط مرجع صدور گواهینامه (Certificationn Body) مورد ارزیابی قرار میگیرد.
مزایای بکارگیری استاندارد:
-  ایجاد سیستمهای مدیریت زیست محیطی که منجر به حفاظت بیشتر از محیط زیست می شود.
- به حداقل رسانیدن موانع غیر تعرفه ای تجاری و تسهیل تجارت بین الملل با توجه به بها دادن بیشتر به محیط در سازمان ها
- جلب مشتریان بیشتر و افزایش سهم بازار در سطح بین المللی
- افزایش رعایت مقررات و قوانین مربوط به محیط زیست
- استفاده بهینه از منابع طبیعی
- تسهیل تجارت بین الملل
- ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای سازمان
دامنه کاربرد:
این استاندارد برای کلیه صنایع کاربرد دارد. 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:32 ::  نويسنده : پویا

 اگر مردم را دوست بدارید، به سمت شما می آیند. مجذوب کردن مردم کار آسانی نیست (رابرت آلن)

معرفی:
در سال 1987 کمیته فنی 176 سازمان ایزو (ISO/TC 176 ) سری استاندارد ISO 9000 را به جهانیان ارائه نمود.
هدف از تدوین این سری استاندارد به وجود آوردن الگوئی بین المللی برای پیاده سازی و استقرار سیستم های مدیریت و تضمین کیفیت بوده که مورد استقبال فراوان در سطح دنیا قرار گرفت.
سری استانداردهای ISO 9000 مجدداً در سال 1994 مورد بازنگری قرار گرفته و به صورت هفده استاندارد متفاوت منتشر گردید.
بازنگری استانداردهای سری ISO 9000 در سال 2000 و 2008 نیز انجام شده است در این بازنگری، استاندارد با نگرش فرآیند گرا در سیستم مدیریت کیفیت سازمان سعی در نزدیک شدن به مدلهای مدیریت کیفیت جامع را دارد. نهادینه نمودن بهبود مستمر در سیستم مدیریت کیفیت سازمان از تفاوتهای اصلی دیگر این استاندارد با ویرایش قبلی آن است.
ساختار سری استانداردهای ISO9000 شامل ISO9000:2000 (به تشریح اصطلاحات و تعاریفی می پردازد که در استاندارد به آن اشاره شده است) ،ISO9001:2000 (الزامات اجرایی سیستم مدیریت کیفیت که سازمان جهت برآورد مقاصد یا صدور گواهینامه مورد استفاده قرار میدهد)وISO9004:2000 (خطوط راهنما برای عملکرد بهتر سازمان در راستای سیستم مدیریت کیفیت است) میباشد.
مزایای بکار گیری استاندارد:
- بررسی مجدد فعالیت های سازمان بر اساس اهداف سازمان و رفع کاستیها
- شفافیت فرآیندها و شاخص ها در سازمان
- جلوگیری از دوباره کاری ها به واسطه تعریف فعالیتهای برنامه ریزی شده و سیستماتیک
- کاهش هزینه ها
- ایجاد اطمینان و اعتماد در درون سازمان
- ایجاد اطمینان و اعتماد درون سازمان (مشتری)
- افزایش توان رقابت در عرصه بین الملل
دامنه کاربرد:
این استاندارد در کلیه سازمانهای تولیدی، خدماتی و پژوهشی و آموزشی و …… کاربرد دارد. 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:31 ::  نويسنده : پویا

 ISO 10001  چارایزو بقه بندی نیاز های مشتریان،مجموعه گواهی گیرنده در مسیر مشتری مداری حرکت نماید.

ISO 10001  برای استفاده مجموعه ها صرف نظر از نوع فعالیت ،وسعت ونوع محصول انهاست و اغلب قواعد ان دپ جهت بالا رفتن رضایت مشتری ها از مجموعه میباشد.
ISO 10001  مفاد قرارداد،پیمانها وقوانین مدون مجموعه ها را تغییر نمیدهدوصرفا انها را در مسیر شخصی در جهترضایت مشتریان حرکت می دهد. 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:30 ::  نويسنده : پویا

 مدیر گرامی: همان گونه که مستحضر هستید سازمان بین المللی ایزو استاندارد ایزو 9001 را ویرایش نموده است و در حال حاضر نسخه جدید این استاندارد تحت عنوان ایزو 9001:2008 معتبر است. ویرایش سال 2008 استاندارد ایزو 9001 هیچ گونه الزامی افزون بر الزامات ویرایش سال 2000 این استاندارد ندارد و تنها در برخی موارد الزامات استاندارد از شفافیت بیشتری برخوردار شده است. اکنون اگر تصمیم دارید سیستم مدیریت کیفیت خود را از ویرایش 2000 استاندارد ایزو 9001 به ویرایش 2008 آن ارتقاء دهید کافیست به نکاتی که در این یادداشت آمده است توجه داشته و پیش بینی پاسخ مناسب به پرسش های مطرح شده در این رابطه را داشته باشید:  1-آیا سازمان یک نسخه از ویرایش 2008 استاندارد ایزو 9001 را در اختیار دارد؟ (برای دریافت این استاندارد به اینجا مراجعه فرمایید)

2-.آیا سازمان فرآیندهایی را که بر انطباق محصول با الزامات تاثیر گذار هستند و آنها را ببرون سپاری نموده است تحت کنترل دارد؟ نوع و گستره این گونه کنترل ها باید تعریف شده باشد.
3-آیا نماینده مدیریت یکی از مدیران سازمان است؟
4- آیا کارکنانی که عملکرد آنان بر انطباق با الزامات محصول تاثیر می گذارند دارای صلاحیت لازم هستند؟
5- آیا خدمات پشتیبانی سازمان سامانه های اطلاعاتی را نیز در بر می گیرد؟
6-- آیا شرایط محیط کار مناسب شامل شرایط فیزیکی، محیطی و سایر موارد نظیر سروصدا، رطوبت، روشنایی یا آب و هوا در سازمان تعریف شده است؟
7- آیا فعالیت های پس از تحویل شامل اقدامات مربوط به دوران ضمانت، خدمات نگهداری و تعمیر، خدمات تکمیلی نظیر بازیافت یا دفع نهایی می باشد؟
8- آیا بازنگری، تصدیق و صحه گذاری طراحی که مقاصد جداگانه ای دارند به صورت جداگانه یا با هر ترکیب دیگری که برای محصول و سازمان مناسب است انجام و ثبت می شوند؟
9- آیا خروجی های طراحی، اطلاعات برای تولید و ارایه خدمات شامل جزییات برای محافظت از محصول را فراهم می سازد؟
10- آیا در تعریف اموال مشتری اطلاعات شخصی مشتری نیز مد نظر قرار گرفته است؟
- در رابطه با نیازمندی های کالیبراسیون آیا تایید نرم افزارهای کامپیوتری برای برآورده ساختن کاربرد مورد نیاز، نوعا شامل مدیریت پیکره بندی و تصدیق آن جهت حفظ تناسب استفاده می باشد؟
11- آیا پایش برداشت مشتری شامل بدست آوردن ورودی از منابعی مانند، مطالعه رضایت مشتری، داده های مشتری در مورد کیفیت محصولات تحویل شده، مطالعات دیدگاه مصرف کننده، تحلیل کسب و کار از دست رفته، شکایات، درخواست های مربوطه به ضمانت و گزارش های فروشندگان می باشد؟ 12- آیا سازمان در تعیین روش های مناسب، نوع و گستره پایش و اندازه گیری مناسب هر یک از فرآیندهایش را بر اساس تاثیرات آنها بر انطباق با الزامات محصول و اثربخشی سیستم مدیریت کیفیت تعیین نموده است؟
13- آیا سازمان شواهد انطباق با معیارهای پذیرش محصول را نگهداری می نماید؟
14- آیا سوابق پایش و اندازه گیری محصول مشخص کننده فرد (افراد) صادر کننده مجوز ترخیص محصول می باشد؟
14- آیا سازمان اثربخشی اقدامات اصلاح و یا پیشگیرانه را بازنگری می نماید؟
در صورت وجود ابهام و یا هرگونه پرسش در این رابطه از تماس با مشاور ایزو دریغ نفرمایید. ایزو  
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:30 ::  نويسنده : پویا

 Social Accountability Management System

 
در دهه های اخیر ، جوامع ومشتریان به صورت فزاینده خواستار محصولات وخدماتی میباشند که دارای کیفت بالاتر بوده وبه محیط زیست آسیب نرساند.امروزه،انتظارات مشتریان فراتر رفته واز شرکتها وتولید کننده گان م خواهند که در برابر جامعه مسئولیت پذیر بوده وبه سیاست های اخلاقی وانسانی در محیط کار متعهد باشد.
SA8000 یک استاندارد بین المللی است که به تبیین مجموعه ای از معیهار های قابل ممیزی می پردازد که در راستای محافظت از حقوق کارکنان وتولید کالا با در نظر گرفتن مسائل اجتماعی واخلاقی مباشد وبرای کلیه سازمان در هراندازه ودر هر کشوری که باشد قابل اعمال است.پیاده سازی استاندارد SA8000 در راستای کنترل واحترام گذاشتن به حقوق انسانی کرکنان در سرتاسر چرخه عرضه،تولید وتوزیع میباشد.
این استاندارد توسط سازمان بین المللی پاسخگویی اجتماعی (International Social Accountability)  در سال 1988 تهیه ومنتشر شد.ماموریت SAI فراهم اوری تحلیا های دقیق ومستقل برای ارزیابی عملکرد اجتماعی سازمان ها وارتقای توانمندی وتعالی سازمان ها در این ارتباط میباشد. 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:29 ::  نويسنده : پویا

 QMS-Automotive

 
صنعت خودرونمونه ای از صنایعی است که مجموعه ای از ویژگی ها مانن محصولا ت پیچیده ، اهمیت بالا کیفی ، الزامات ایمنی ، بازار کسترده فروش، ضریب اشتغال زایی قابل توجه وغیره را دارا میباشد.با در نظر گرفتن تمام ویژگی ها ،سیتم مدیریت کیفی که برای یک مجموعه تولید کننده خودرو ویا قطعات آن گزینش میگردد،باید حائز شرایط والزاماتی باشد که توانای پاسخگویی به تمامی موارد فوق را دارا باشد.
سرمایه گذاری هایی که درسطح جهان در صنعت خودرو صورت گرفته ونیز توجه دقیق به زنجیره های عرضه Supply Chain  وتلاش خودرو سازان به ارتقا تامین کننده گان این صنعت،از دیر باز برای ایجاد استانداردهای معتبری همچون QS 9000  و VDA6.1 بوده است.
در سال 1999در یک تلاش بین المللی وهماهنگ توسط(IATF)International Automotive Task Force   استاندارد ISO/TS 16949 با بهره گیری از تجارب حاصل از پیاده سازی استاندارد های ملی ،منطقه ای ویا خاص صنف خودرو سازی ،تدوین گردید.
هدف این استاندارد نزدیک کردن خواسته وانتظارات مرتبط با سیستم مدیریت کیفیت سازندگان قطعات خودرو وایجاد زبانی مشترک مابین آنها وخودرو سازان است.
استاندارد ISO/TS 16949 در برگیرنده کلیه الزامات استاندارد ISO 9001 در کنار الزامات خاص صنف خودرو سازی مشتریان (نظیر خودرو ساز) می باشد.
باتوجه به استقبال گسترده از این استاندارد ،هم اکنون در یافت گواهینامه ISO/TS 16949
توسط بسیاری از خودرو سازان جهان به عنوان یک الزام مطرح گردیده و حرکت
به سوی پیاده سازی این استاندارد را میتوان ازگام های نخست برای ورود به
بازارهای جهانی خودرو سازی محسوب میشود. 

شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:28 ::  نويسنده : پویا

 Occupational Health & Safety Management System-OHSMS

 
OSAS به معنای "سری ارزیاببی ایمنی و بهداشت شغلی ( ( Occupational Health & Safety Assessment Series"  میباشد و OHSAS 18001 استانداردی قابل ممیزی وصدور گواهینامه است که در پاسخ به نیاز سازمان ها به یک استاندارد که به وسیله آن بتوانند سیستم مدیریت خود را در زمینه های بهداشتی وایمنی ارزیابی نمایند، تدوین شده است.
ساختار استاندارد OHSAS 18001سازگار بااستانداردهای ISO 9001 و ISO 14001میباشد تا سازمان ها بتوانند به راحتی سیستم مدیریت کیفیت، محیط زیست و ایمنی وبهداشت شغلی را با یک دیگر ادغام وسیستم مدیریت یکپارچه ای را ایجاد نمایند.
یک سیستم مدیریت ایمنی وبهداشت شغلی سازمان رادر شناسایی،حذف ویا به حداقل رساندن ریسک های مرتبت با بهداشت وایمنی کارکنان و وسایر طرف های ذی نفع که در معرض ریسک های OH&S قرار دارند یاری می نماید.
استندارد OHSAS 18001 در سال 2007 مورد باز بینی قرار گرفت. ایزو  
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:27 ::  نويسنده : پویا

 Petroleum  , Petrochemical and Natural Gas-QMS

ISO/TS29001
استاندارد ISO/TS29001 توسط کمیته فنی ISO/TC 67،"مواد، تجهیزات وسازه های در یایی برای صنایع نفت ،پتروشیمی وگاز طبیعی منتشر گردید.
باتوجه به نیاز خاص این صنایع در توانمند سازی وتکرار پذیری فرآیند های موثر در مشخصه های عملکرد محصول وتعادل این فرآیند ها باشرایط محیطی سازمان،ISO/TS 29001 تاکیدی مضاعف بر اهم موضوعات  مطرح در این سازمان نموده است.
برخی از موضوعات مورد تاکید ایت استاندارد به شرح زیر است:
 آموزش تخصصی کارکنان وتامیت کننده گان(پیمانکاران)
 نظم ونظافت محیط کار
 توجه به مشخصه های فنی در کلیه مراحل پدید اوری محصول
 ثبت دانش فنی در مراحل طراحی
 توجه به گستره زنجیره عرضه
با در نظر گیری سرمایه گذاری در صنایع نفت،پتروشیمی وگاز طبیعی وهمچنین رشد روز افزون استقرار سیستم های مدیریتی در این صنایع، یه کار گیری مشخصه های فنی ISO/TS29001 میتواند کمک موثری در رویکرد مدیریت کیفیت بنماید. ایزو  
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:26 ::  نويسنده : پویا

 ISO/IEC 20000 (Information Technology Service Management

ISO/IEC 20000
نیاز به یک استاندارد جهانی برای مدیریت خدمات فناوری اطلاعات، در سالیان گذشته کاملا مشهود بود.با رشد فناوی اطلاعت ،ارائه خدمات با سطح کیفی مناسب تر نسبت به رقبا ،به عنوان یک مزیت رقابتی وموضعی قابل توجه برای سازمان ها قرار گرفت.موسسه ی استاندارد انگاستان ،بادرک این موضوع واستفاده از تجرب موجود دراین زمینه،اولین استاندارد را در موضوع خدمات فناوری اطلاعات ارائه دادکه مبتایی برای توسعه جهانی شدناین مقوله قرار گرفت.هم اکنون استاندارد ISO/IEC 2000 ،اولین استاندارد فراگیرجهانی است که به طور مشخص ]به موضوع مدیریت خدمات فناوری اطلاعات میپردازد.این استاندارد مجموعه ای از فرایند های مدیریتی یکپارچه را برا ارائه خدمات موثر به مشتریان وکسب و کار های مختلف تشریح نموده وبا رویکرد فرایند گرا ،تکمیل کننده مجموعه ای  به نام کتابخانه زیر ساخت فناوری اطلاعات (ITIL) می باشد.قسمت اول این استاندارد ، الزامات رسمی را برای سازمان ها به منظور ارائه خدمات مدیریت شده در یک سطح کیفی قابل قبول،به مشتریان خود،تعریف نموده وقسمت دوم ،راهنمای کاربردی وتشریح بهترین تجارب برای فرآیند های مدیریت خدمات است وبرای سازمان هایی که برای ممیزی در قبال استاندارد مذکور آماده میشوند،راهنمای عملی مناسبی است.ایزو  
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:26 ::  نويسنده : پویا

 Information Security Management System-ISMS

رشد سریع وسرعت روز افزون تغییرات در علوم وفناوری را در عصر حاضر، باید مدیون دسترسی گسترده و فراگیر به اطلاعات دانست.حرکت رو به گسترش جوامع در راستای جامعه اطلاعاتی،موجب رشد وسیع خدمات اطلاعاتی شده وبا این نگرش، اطلاعات برای یک سازمان،سرمایه ای فوق الاده با ارزش محسوب می شود. با وجود اتصالات گسترده جهانی،اطلاعات می بایست به صورت کنترل شده در معرض استفاده مخاطبین قرار گرفته ودر برابر تهدید های موجود علیه آن، به نحو مطلوب حفاظت شود. بدین منظور رویکردی تحت عنوان سیستم مدیریت امنیت اطلاعات، حاصل از تجارب وفعالیت های مستمر در دهه گذشته، در خصوص حفاظت  از این مزیت رقابتی سازمان ها پدید امده است.
در راستای استاندارد های منتشر برای سیستم،نسخه منتشر شده جهانی ISO/IEC 27001 به نام "فناوری اطلاعات- فنون امنیتی - سیستم مدیریت امنیت اطلاعات – الزامات "،درتناظر بااستاندارد BS 7799-2 ، مبنا ومدل مناسبی برای استقرار سیستم مدیریت امنیت اطلاعات ونیز ممیزی سازمان برای دریافت گواهینامه تطابق سیستم بااستاندارد میباشد.
در کنار آن،استاندارد مدیریتی ISO/IEC 17799 (یا  (BS 7799به نام " فناوری اطلاعات- فنون امنیتی – راهنمای کاربرد برای مدیریت امنیت اطلاعات"،کخ مشتمل بر تشریح کنترل های مورد نیازسیستم ونیز کزارش فنی ISO/IEC TR 13335 مشتمل بر جزئیات وفنون مورد نیاز در مراحل ایمن سازی اطلاعات وارتباطات،مکمل های مناسبی برای ISO/IEC 27001  در استقرار سیستم مدیریت امنیت اطلاعات امنیت میباشد.
فرآین ممیزی ایت  سیستم بر مبنای قواعد بین المللی صورت میگیرد وشامل مراحل ممیزی مقدماتی (Pre-Audt)  به عنوان یک مورد انتخابی وممیزی صدور گواهینامه (Certification Audit) (مشتمل بر دو مرحله ارزیابی مستندات وممیزی در محل سازمان)میگردد. ایزو  
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


 Food Safety Management System

تهیه شواهد کافی به منظور اثبات قابلیت کنترل عوامل خطر زا در مواد غذایی براساس الزامات قانونی وهمچنین الزامات مشتری ازجمله مواردی است که سازمان های دخیل در زنجیره تولید،به آن نیازمندند.
استاندارد بین المللی ISO 22000 با به کار گیری اصول HACCP وترکیب موثر آن با برنامه های پیش نیازی (PRP.S.) وهمچنین به کارگیری استانداردISO 9001، ضمن کنترل وکاهش تمام عوامل خطر زای شناسایی شده به محدوده قابل قبول،باعث تحویل محصولی سالم به مصرف کننده نهایی ویا مرحله بعدی از زنجیره تولید می گردد.
الزامات این استاندارد بر مبنای ترکیبی از عوامل زیر جهت دستیابی به سلامت مواد غذایی در زنجیرف تولید تا مصرف میباشد:
 ارتباط متقابل کلیه دست اندر کاران زنجیره تولید مواد غذایی
 مدیریت سیستم
 کنترل فرآیند
 اصولHACCP(Hazard Analysis Critical Control Point)
 برنامه پیش نیازی (Pre Requisite Programs) 
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088



یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:24 ::  نويسنده : پویا

 سیستم مدیریت زیست محیطی

سیستم ISO 14001،استاتدارد بین المللی شناخته شده سیستمهای مدیریت محیط زیست (EMS) این استاندارد راهنمایی برای مدیریت اثر بخش جنبه های زیست محیطی فعالیتها،محصولات وخدمات بادر نظر گرفتن اصول حفاظت محیطی ،جلوگیری از آلودگی ونیاز های اقتصادی اجتماعی ،ارائه می نماید.
مشکلات ومسائل زیست محیطی ،فشار های فزاینده عمومی و محدودیت های قانونی ،شیوه تجارت را در دنیا دگرگون ساخته است .کارفرمایان ،مصرف کننده گان وسهامداران به شکل روز افزون تقاضادارند.محصولات وخدمات سازگار با محیط زیست از طریق شرکت های مسئول در برابر جامعه فراهم میشود.اثبات این امر که نتنها نگرش کلان بلکه استراتژی های سرمایه گذاری وعملیات روزانه سازمان با حفظ پایدار منابع زیست محیطی انجام می گردد بتدریج اهمیت میابد.
مزایای گواینامه ISO 14001:
 ارتقا وجه سازمانی
 استفاده بهتر از منابع آب وانرژی
 بازیافت کنترل شده ضایعات
 حصول اطمینان نسبت به پیروی از قوانین زیست محیطی
 حصول اطمینان از شناسایی جنبه های زیست محیطی وکاهش مخاطرات
 بهبود کیفیت محل کار ، وجدان کاری وپایبندی به ارزشهای سازمانی
 افزایش بهره وری وکاهش بارمالی
 کسب فرصتهای جدید تجاری در بازارهای بین المللی . ایزو  
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088



یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:20 ::  نويسنده : پویا

 QMS-Medical Devices

ISO 13485 
استاندارد ISO 9001 الزامات عمومی سیستم های مدیریت کیفیت-صرف نظر از نوع فعالیت سازمان –را تشریح می نماید.
استاندارد ISO 13485  به عنوان استاندارد وابسته بهISO 9001 ،الزامات سیستم مدیریت کیفیت را در طراحی،توسعه،تولید، مونتاژو خدمات پس از فروش انواع تجهیزات پزشکی بیان میدارد.این استاندارد کلیه خواسته های
(Good Manufacturing Practices)GMP را به طور گسترده در این صنایع دارند.را مورد توجه قرار میدهند.
فرایند ممیزی برمبنای ISO 13485مشابهISO9001 بوده وکلیه مستندات عمومی سیستم مدیریت کیفیت نیز در حین ممیزی مورد ازیابی قرار میگیرند.
اثبات سیستم جامع مدیریت کیفیت برمبنای ISO 13485برای تولید کننده گان تجهیزات پزشکی میتواند گام مهمی در راه اخذ آرم CE برای محصولات تولیدی انها به شمار آید. ایزو  
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:19 ::  نويسنده : پویا

 مدیریت کیفیت در پروژه ها

ISO 10006
اجرای پروژه ومدیریت صحیح انها در جهت تحقق خرو جی ها مشخص شده برای انها ،توجه به رویکرد مدیریت کیفیت در پروژه ها را اجتناب ناپذیر مینماید.بکار گیری مدیریت کیفیت در پروژه ها از یک طرف فر/ایند های طرحریزی شده در پروژه ها واز طرف دیگر خروجی پروژه ها رامورد توجه قرار میدهد . ایزو  
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:18 ::  نويسنده : پویا

 مدیریت فرآیند شکایات مشتری

ISO 10002
"مشتری گرایی"به عنوان یکی از هشت اصل مدیریت کیفیت در سری استاندارد های ISO 9001 مورد توجه اکید قرار میگیردوبا الزامات گستر ده ای نیز در یک سیستم مدیریت کیفیت مبتنی بر ISO9001 متبلور میشود.سیستم پایش واندازه گیری رضایت مندی مشتریان وراهنمای نحوه برخور با شکایات مشتریان برمبنای استاندارد ISO 10002 به سازمان کمک میکند تا الزامات ISO 9001 در این زمینه به نحو مناسبی پاسخگو باشد. ایزو  
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:18 ::  نويسنده : پویا

 Quality Management system-QMS

 
درسال 1987کمیته فنی سازمان بین المللی استاندارد((ISO/TC 176 سری استاندارد ISO 9000 را به جهانیان معرفی کرد.
هدف از تدوین این سری استاندارد، به وجود اوردن الگویی بین المللی برای پیاده سازی و استقرار سیستم های مدیریت وتضمین کیفیت بوده که مورد استقبال فراوان در سطح دنیا قرا گرفت.
سیستم های مدیریت کیفیت به منظور ثبات سطح کیفیت تعریف شده وبهبود کیفیت از طریق اصلاح فرآیندها،در سازمان پیاده سازی میشود.
الگوهای اجرائی این سری استاندارد برای بار چهارم درسال 2008مورد بازبینی و ویرایش قرار گرفت.درویرایش سال 2008دیدگاه فرآیند گرا همچنان مورد تایید می باشد.
استاندارد های مدیریت کیفیت با تکیه بر اصول هشت گانه شکل گرفته اند.
 مشتری محوری
 رهبری
 مشارکت کارکنان
 فرآیند گرایی
 سیستم گرایی
 بهبود مستمر
 تصمیم گیری برپایه واقعیات
 ارتبات متقابل سودمند با تامین کنندگان  
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:16 ::  نويسنده : پویا

 integrated Management System

 
با توجه به توسعه روز افزون وگرایش رو به رشد سازمان ها به استقرار سیستم های مدیریت متناسب با اهداف سازمانی وبنا به خواست مشتریان وطرف های ذی نفع خود،منطق استقرار همزمان چند سیستم مدیریتی به صورت فراگیر مورد اقبال قرار گرفت.
گواهینامه سیستم مدیریت یک پارچه( Integrated Management System) IMS نتیجه موفقیت مشتریان در اثبات انطباق سیستم های مدیریت خود با الزانات استاندارد های مرجع براساس مقررات موسسات اعتبار دهنده بین المللی است.
برخی مزایای استقراریکپارچه سیستم های مدیریت کیفیت ISO 9001،سیستم مدیریت محیط زیستISO 14001وسیستم مدیریت ایمنی وبهداشت حرفه ای OHSASازقرار زیر است:
 کاهش زمان استقرار وتسریع در امادگی سیستم برای ممیزی وصدور گواهینامه
 کاهش هزینه های استقرار،ممیزی ونگداری سیستم
 ایجاد یکنواختی در فعالیت زیر سیستم های مورد نیاز
 تمرکز سازمان اداره کننده ومسئولیت های مستقیم اداره وبهبود سیستم ها
 وجهه بهتر ونمایش استقرار حرفه ای تر سیستم مدیریت
 کاهش تعداد اجرای ممیزی در طول سال
فرآیند اجرای ممیزی IMS مشابه اجرای سایر  ممیزی ها است. در صئرت تمایل،مشتریان ازمزیت یک نوبت پیش ممیزی بهرهمند میشوند. اجرای پیش ممیزی با وجود توصیه به اجراخدمتی اختیاری وبراساس درخواست کار فرما  ارائه میشود.ممیزی صدور در دومرحله ودر ادامه آن فرآیند ارزیابی مستقل Veto)) ودر صورت تایید گواهینامه صادر میشود.ممیزی سالیانه به منظور اطمینان از تداوم اجرا واسز بخشی سیستم مدیریت یکپارچه به صورت سالیانه (ادواری)برنامه ریزی واجرا میشود.  
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:16 ::  نويسنده : پویا

 food Safety Management System 

باتوجه به نیاز خریدارن مواد غذایی در فروشگاه ها به کسب اطلاع از نحوه تامین مواد اولیه و کحصولات غذایی،دست اندر کاران فروش مواد غذایی در کشور فرانسه وآلمان در هماهنگی با دیگر کشور های جهان اقدام به تدوین استاندارد بین المللی غذا International Food Standard نمودند. این استاندار با تکیه بر سیستم مدیریت کیفیت،HACCP، مسئولیت مدیریت در چارچوب الزامات مشتری ،مدیریت منابع والزامات مربوط به محصول با تکیه بر اصول GMP، ایمنی فرایند های تولید غذا ونیز ایمنی فراورده های غذای را بر اساس اعتبار استاندارد اوپایی EN 45011 در دستور کا خود دارد. در ممیزی استاندارد جهانی غذاIFS،بر اساس نرم افزاری امتیاز دهی،رتبه سازمان در برآوردن الزامات استاندارد IFS مشخص شده ودر صورت تایید شدن مدت زمان اعتبار گواهینامه صادر وتواتر زمانی ممیزی های مراقبتی ان بر پایه امتیاز کسب شده توسط سازمان در هر ممیزی تعیین میگردد.  
 
شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088


یک شنبه 16 تير 1392برچسب:, :: 1:15 ::  نويسنده : پویا

 Health, Safty, Environment Management System 

 

در همسویی با استقرار سیستم های مدیریت یکپارچه در زمینه بهداشت شغلی،ایمنی ومحیط زیست،از دهه های قبل، برخی شرکت های بین المللی به ویژه در حضور صنایع نفت،اقدام به تدوین استاندارد های راهنما نمودند.استاندارد های مذکور که عمدتابا مخفف HSE-MSمعرفی شده اند،چارچوب معینی را برای یک سیستم مدیریت یکپارچه مهیا می نمایند ودارای وجوه تمایزی با استاندارد های ISO 14001 وOHSAS 18001 هستند.
ازسال 1381وزارت نفت در ایران اقدام به تدوین کتابچه راهنمای استقرار HSE-MSوابلاغ جهت اجرا به کلیه سازمانها ی تابعه نمود.این راهنما در کلیه صنلیع وسازمان های تابعه آن وزارت، اعم از شرکت نفت ایران،شرکت سهامی پتروشیمی،شرکت ملی گاز ایران وشرپت پالایش وپخش فرآورده های نفتی ایران قابل پیاده سازی است.  
 

 

شرکت بهسان مدیریت پرشین 
آدرس : جردن- بلوارگلشهر- برج آی تک – طبقه 3
تلفن :  4-22650151  و 22010088
www.behsaniso.com


مشاور ایزو , گواهینامه ایزو , سیستم های ایزو , اخذ ایزو
سیستم های مدیریتی ایزو
درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مشاور ایزو , گواهینامه ایزو , سیستم های ایزو , اخذ ایزو و آدرس iso10004.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 16
بازدید هفته : 23
بازدید ماه : 23
بازدید کل : 36766
تعداد مطالب : 172
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1